„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. balandžio 24 d., Nr.4 (113)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Menas čia užsuko ilgam

Bronius VERTELKA

Šiemet gimnazijos dvyliktą klasę
baigiančios Gita Sutkutė ir Živilė
Radžiūnaitė žino, kokių mokslų
sieks: Gita ketina studijuoti
dizainą Vilniaus kolegijoje,
o Živilė galvoja apie socialinio
darbo specialybę

Meno galerijoje „Vieversys“

Gimnazijos dailės mokytojos
ekspertės Aldona Ragelskienė
(kairėje) ir Stasė Rulevičienė

Vasario viduryje savo veiklos 10-metį minėjo Širvintų L. Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos vaikų dailės galerija „Vieversys“. Per galerijos gyvavimo laikotarpį joje buvo  surengta kone 40 parodų, kuriose  savo kūrybą eksponavo daugiau nei  3 tūkstančiai  autorių, lankėsi svečiai iš įvairių pasaulio šalių.

Mintis įsteigti galeriją kilo dailės mokytojoms Aldonai Ragelskienei ir Stasei Rulevičienei. Pamažu galerija tapo širvintiškių meno mylėtojų Meka: čia vyksta rajono dailės mokytojų ir mokinių praktiniai užsiėmimai, rajono jaunųjų dailininkų olimpiados, švenčiama pasaulinė Žemės diena, ruošiamos kasmetinės rajono mokinių kūrybos parodos bei kiti renginiai.

Širvintose dailės mokosi apie 80 moksleivių iš įvairių rajono kampelių. Tarp dailės mylėtojų – ir turintys  fizinę negalią. Niekas čia neklausinėja, kaip mokaisi, svarbu, kad turi noro. Ne vienas  gimnazijos auklėtinis pasirinko dailininko kelią. Dailės mokytojos ekspertės A. Ragelskienės nuomone, meno mokykla galėtų steigti  savo filialus ir didesnėse rajono gyvenvietėse. Pati ji gyvena Musninkuose, čia turėjo keramikos būrelį. Ne vieną gabų vietos jaunuolį suviliojo važinėti į Širvintas, kur didesnės galimybės atskleisti save kaip kūrėją .

Didžiausia  šių metų naujiena dailės mokytojos ekspertės A. Ragelskienė ir S. Rulevičienė  laiko meno mokyklos persikėlimą į buvusį bendrabutį prie pat gimnazijos. Renovavus jį trečiasis  aukštas atiteko dailės skyriui.  

O pati gimnazija – beveik atskira dailės galerija, buvusiose tuščiose koridorių erdvėse eksponuojama moksleivių kūryba.

Širvintos
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija