„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. balandžio 24 d., Nr.4 (113)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Gimnazijos viešnia

S. Nijolė Sadūnaitė

Kovo 9 dieną Marijonų gimnazijoje lankėsi disidentė, vienuolė, kovotoja už tėvynės laisvę Nijolė Sadūnaitė. Gimnazistai ir mokytojai turėjo išskirtinę galimybę iš pirmų lūpų išgirsti okupuotos Lietuvos istoriją. Dalyvavusius susitikime stebino disidentės atvirumas ir ramybė, pasakojant apie patirtus baisius dalykus. N. Sadūnaitė, sovietmečiu iškentusi daugybę tardymų, kankinimų, o vėliau ir tremtį, dėkoja Dievui už savo gyvenimą ir laimę gyventi nepriklausomoje Lietuvoje. Vienuolė sako, kad visus išbandymus priėmusi su džiaugsmu ir tvirtai įsitikinusi, jog jei „Dievas už mus, tai kas gi prieš mus?“

Kartu su N. Sadūnaite atvyko ir Ateitininkų federacijos leidinio „Ateitis“ redaktorė Reda Sopranaitė. Ji pasakojo apie ateitininkų organizaciją, ragino prisijungti prie Marijampolėje veikiančių ateitininkų.

Džiaugiamės šiuo susitikimu, privertusiu kitaip pažvelgti į mūsų pačių gyvenimus, ir dėkojame už jį istorijos mokytojoms Vidai Kačinskaitei ir Laimai Grinkienei bei gimnazijos Mokinių tarybai.

Vytautas Raškauskas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija