„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. rugpjūčio 28 d., Nr.8 (117)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Ar tikrai pediatrai nereikalingi?..

Jolita Pukelienė su dukra
ir jaunėliu sūnumi

Dar prieš kelerius metus vykdant reformas medicinoje ir taupant buvo nuspręsta panaikinti vaikų gydytojo instituciją, o visas jos funkcijas perduoti bendrosios praktikos gydytojams. Apie tai, kaip ši reforma paveikė vaikų sveikatą, su didelę patirtį turinčia gydytoja pediatre, dabar visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Jolita Pukeliene kalbėjosi Genovaitė BALIUKONYTĖ.


Lietuva – šalis mana

Ernesta Stirbytė,

Don Bosko ateitininkų kuopos globėja

Tauragės Don Bosko moksleivių
ateitininkų kuopa Palangoje

Vasarą moksleiviams – atostogų malonumai, o tėvams – rūpestis, kaip organizuoti turiningą vaikų poilsį. Juk ne kiekvienas gali savo vaikams dovanoti tikras ir įspūdingas atostogas ir vasaros malonumus. Tie, kurie gyvena neremiami valstybės, galimybių išsiųsti savo atžalas į nemokamą stovyklą beveik neturi. Todėl labai džiaugiamės pagalba, kurią Tauragės rajono vaikams suteikia Didžiosios Britanijos lietuvių labdaros fondas, jau ne pirmus metus atkreipęs dėmesį į skurdžiausių Lietuvoje – Tauragės, Jurbarko, Šilalės ir Pagėgių rajonų – vaikų atostogas. Šiemet emigrantų paaukoti pinigai jau trečius metus pasiekė Tauragės apskritį, o kartu ir Tauragės Don Bosko ateitininkų kuopos, choro ir katalikiško jaunimo vaikus.


Katalikiška vasaros stovykla

Lina DŽIAUGYTĖ

Šv. Mišios

Rugpjūčio 7–14 dienomis Bagotosios parapijoje, Gudyniškėje, vyko paaugliams skirta katalikiška vasaros vaikų stovykla „Bendrakeleiviai“. Tai antroji šią vasarą ir trečioji apskritai vaikams skirta stovykla, vykusi Gudynų sodyboje, kurią šeimininkai specialiai paruošė stovyklauti atvykusiems vaikams. Šįkart „bendrakeleivių“ amžius buvo labai įvairus – sulaukėme 10–16 metų vaikų ir paauglių iš įvairių Vilkaviškio vyskupijos parapijų. Panašiai kaip ir prieš tai vykusioje stovykloje vaikams, čia buvo siekta sustiprinti atvykusiųjų tikėjimą ir prisiminti Lietuvos istoriją.


Mums rašo

Kazimieraičių atostogos

Maudynės Obelijos ežere

Alytaus miesto Putinų vidurinės mokyklos kazimieraičiai stovyklavo prie Obelijos ežero. Nors sinoptikai pranašavo ir lietų, ir liūtis, tačiau šv. Kazimieras stovyklautojams padovanojo gerą orą ir puikią nuotaiką.

Stovyklautojai smagiai leido laiką. Maudėsi ir taškėsi ežere, rinko kriaukles, varžėsi tolimiausio plaukimo konkurse, kurį laimėjo Aistė Žemaitytė ir Deimantė Venslavavičiūtė. Vaistažolių rinkimo konkursą, pririnkusios daugiausia jonažolių, liepos žiedų ir čiobrelių, laimėjo Rugilė Skamerakaitė ir Agnė Vaitulionytė. Nedaug nuo jų atsiliko Agnė ir Akvilė Viligurskaitės. Stovyklautojai varžėsi gražiausios lauko gėlių puokštės konkurse, kurį laimėjo Agnė Vaitulionytė. Visi smagiai dainavo dainų konkurse, draugiškai gamino žaislus iš gamtinės medžiagos. O kokia gi stovykla be turistinio laužo? Stovykloje jis degė kiekvieną dieną. Gera žiūrėti į smagiai spragsinčią ugnį, kepti joje šašlykus, dešreles.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija