„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. sausio 21 d., Nr.1 (134)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Vaiko dienos centras „Esi laukiamas“ tiki pasaka

Ernesta Stirbytė,

Socialinė darbuotoja

Su klebonu kan. Alvydu
Bridikiu po spektaklio

Lauksargių senelių globos namuose

Kalėdų stebuklas baigėsi… Tačiau jų dieviška dvasia vis dar plevena virš mūsų, dovanodama nesibaigiančios pasakos grožį, džiaugsmą, šviesą ir gerumą. Juk patys tikriausi tų stebuklų nešėjai esame mes patys. Tą įrodė ir Tauragės Švč. Trejybės parapijos vaiko dienos centras „Esi laukiamas“, pakvietęs į kalėdinę šventę „Sniego karalienė“.

Vaikų akytės spindėjo džiaugsmu ir nekantrumu, jie taip norėjo sušildyti šaltą Sniego karalienės širdį. Padedant pasakos veikėjams Gerdai ir Kajui (kuriuos vaidino savanoriai Julija ir Dominykas), Sniego karalienės (savanorė Gintarė) širdelė suliepsnojo meile, kuria buvo apdovanoti visi mažieji pasakos dalyviai.

Vaikai buvo laimingi, nes jų tėveliai, globėjai, kunigai, socialinių paslaugų centro darbuotojai, tetos, dovanojančios saldainius, mero patarėja ir kiti atėjo į pasaką – atėjo, kad leistų vaikams patikėti stebuklu, o savo širdyse užsidegtų gerumo dvasia.

Sausio 4 dieną dienos centro auklėtiniai ir savanoriai nuvyko į Lauksargių senelių globos namus. Ten senoliai nekantriai laukė mažųjų pasirodymo. Po kiekvienos atliktos dainelės ir vaikų pasirodymo aidėjo plojimai – šie žmonės labai pasiilgę mūsų dėmesio ir šilumos. Po savo kalėdinio spektaklėlio „Sniego karalienė“, gavę saldžių dovanų ir išdalinę savo kuklias dovanėles, išsiskyrėme, bet – iki kito susitikimo.

Tą pačią dieną aplankėme ir savo draugus vaikų reabilitacijos centre „Pušelė“. Nuoširdžiai džiaugėmės, kai jie sutiko mus priimti ir kartu mokytis tikėti stebuklų kupina pasaka. Tai, kad mokame nesipykti, gražiai sutarti, mylėti vieni kitus ir džiaugtis vieni kitais, – jau yra stebuklas.

Branginkime vieni kitus, padėkime mokytis vieni kitiems tikėti ne tik pasaka, bet ir kiekvieno žmogaus gerumu, meile ir širdies grožiu. Vaikai dėkoja merui ir jo patarėjai G. Agapovai, socialinių centro darbuotojoms, „Šiltųjų širdžių“ klubo atstovėms, Tauragės Švč. Trejybės parapijos klebonui kan. A. Bridikiui, vikarams kun. Karoliui ir kun. Andriui, kavinės „El-Creco“ savininkams, Žalgirių gimnazijos moksleiviams bei visiems Vaiko dienos centro „Esi laukiamas“ savanoriams. Be visų šių žmonių pasaka nebūtų virtusi stebuklu.

Tauragė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija