„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. balandžio 15 d., Nr.4 (137)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Skautų ir ateitininkų rekolekcijos

Vytautas STRIMAITIS

Grupė rekolekcijų dalyvių
prie Šilalės bažnyčios
su kun. Juozu Deveikiu
ir diakonu Justinu
Palubinsku (centre)

Gieda ir groja Kaltinėnų ateitininkai.
Priekyje jų vadovė Aida Buivydienė

Sužibo sušvito „Jėzaus širdis“
priešais altorių...

Kovo 26-osios šeštadienis buvo skirtas Šilalės parapijos jaunimo rekolekcijoms. Jau iš pat ryto šios parapijos jaunimas būreliais traukė į šalia Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios esančius parapijos namus, kur įvyko jaunimo konferencija „Dievo Gailestingumas“, skirta gilesniam Gavėnios bei rekolekcijų suvokimui, o kartu ir paskelbtiesiems Dievo Gailestingumo metams. Konferenciją organizavo Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios diakonas, jaunimo katalikiškos veiklos koordinatorius Justinas Palubinskas, padedant šios bažnyčios dekanui klebonui kan. bažn. t. dr.  Algiui Genučiui, Šilalės Stepono Dariaus ir Stasio Girėno mokyklos ir Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos tikybos mokytojoms, skautų ir ateitininkų vadovėms Viktorijai Macienei, Linai Jasaitei, Daivai Bukauskienei, Vidai Kačinienei ir Elvyrai Gedeikienei. Jos visos į konferenciją atvyko su savo skautais ir ateitininkais. Į konferenciją ir jaunimo rekolekcijas taip pat buvo pakviesti ir Kaltinėnų šv. Jono Krikštytojo parapijos ateitininkai, vadovaujami ilgametės jų vadovės, tikybos mokytojos Aidos Buivydienės.

Rekolekcijų dienos konferencijos „ Dievo Gailestingumas“ darbe dalyvavo garbus svečias – Klaipėdos šv. Kazimiero parapijos vikaras, Klaipėdos jaunimo ir ateitininkų dvasios tėvas kun. Juozas Deveikis. Šilalės jaunimas turėjo galimybę padiskutuoti apie Gavėnią, jai keliamus reikalavimus, Atgailos suvokimą bei paskelbtų Dievo Gailestingumo metų prasmę. Kunigas J. Deveikis parodė kino filmą „Išsaugoti gyvybę“, kuris labai sujaudino visus konferencijos dalyvius. Po to vyko individualus darbas grupelėse. Skautai ir ateitininkai mokėsi planuoti savo veiklos darbą, paskui visi tuos planus aptarė, komentavo, išsakė savo nuomones. Kunigas svečias J. Deveikis džiaugėsi, kad visi konferencijos dalyviai buvo aktyvūs, norėjo dirbti, veikti, giliau suvokti tikėjimo bei katalikiškos veiklos prasmę.

Po pietų jaunimas su savo organizacijų vadovėmis susirinko į Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią Susitaikinimo pamaldoms ir Švč. Sakramento adoracijai, kuriai vadovavo kun. J. Deveikis. Paskui buvo klausomos išpažintys. Priešais didįjį altorių ant grindų buvo patiestas iš folijos padarytas kryžius, o ties juo vainikėlis su Jėzaus Širdies imitacija. Kiekvienas rekolekcijų dalyvis, atlikęs išpažintį, uždegdavo žvakę ir padėdavo ją ant kryžiaus, o po nedidelį akmenėlį padėdavo į Jėzaus Širdį vainikėlį. Po išpažinčių kryžius suliepsnojo žvakučių jūra, o akmenėliai simbolizavo išpažintas nuodėmes...

Šv. Mišias, skirtas jaunimo rekolekcijų dienai, aukojo svečias kun. J. Deveikis. Jis pasakė jaudinančią homiliją apie Gavėnią, Atgailą ir Dievo Gailestingumą. Itin gražiai grojo ir giedojo minėti Kaltinėnų parapijos ateitininkai, vadovaujami mokytojos A. Buivydienės.

Po šv. Mišių Šilalės šv. Pranciškaus parapijos klebonas dekanas kan. A. Genutis padėkojo svečiui kun. J. Deveikiui, diakonui J. Palubinskui, rekolekcijų jaunimui ir jų vadovėms už gražias ir dvasingas rekolekcijas.

Nors rekolekcijos baigėsi jau vakarop, tačiau jaunimas neskubėjo palikti bažnyčios. Kiekvienam norėjosi dar pabūti su jaunimo pagarbą pelniusiu, maloniai besišypsančiu kun. J. Deveikiu bei apmąstyti Dievo artumoje praėjusias įspūdingas rekolekcijas.

Šilalė
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija