„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. gegužės 13 d., Nr.5 (138)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Sielovados užsiėmimai

Angelė Jurevičienė,

Vabalninko  bažnyčios pastoracinės tarybos narė

Alfa kursų dalyviai ir vadovai
(sėdi iš dešinės): kun. Domingo
Avellanda, kan. Povilas Miškinis,
tikybos mokytoja Sigutė Sakalauskienė

Biržų rajono Vabalninko Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios parapijos salėje nuo kovo 17 dienos ketvirtadieniais vyksta moksleiviams ir jaunimui skirti sielovados užsiėmimai – Alfa kursai. Čia dalyviai supažindinami su pamatinėmis krikščioniškomis tiesomis – Evangelija.

Alfa kursus veda Panevėžio vyskupijos jaunimo centro (PVJC) atstovai. Moksleivius į sielovados kursus subūrė Vabalninko B. Sruogos vidurinės mokyklos tikybos mokytoja Sigutė Sakalauskienė, talkininkaujant kanauninkui Povilui Miškiniui. Kursų apimtis – 11 susitikimų.

Iš Panevėžio atvyksta PVJC direktorė Roberta Daubaraitė-Randė, programų koordinatorė Asta Dagenytė ir kiti jaunimo centro atstovai: Justinas Vinickas, Deimantė Vertelkaitė ir  Eglė Rubytė. Iš Pumpėnų bažnyčios (Pasvalio raj.) atvyksta Švč. Mergelės Marijos iš Mataros seserys: ses. Marija Dovirė ir ses. Marija Malaika. Pirmuosius du užsiėmimus vedė Panevėžio Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios vikaras  kun. mgr. Jonas Morkvėnas.

Kovo 31 dieną užsiėmimui vadovavo Įsikūnijusio Dievo Žodžio kongregacijos kun. Domingo Avellaneda. Jis  bendradarbiaus ir tolimesnėje veikloje. Pradžioje vyksta neformalus bendravimas, pažaidžiama, paskui giesmėmis ir maldos žodžiais pagarbinamas Jėzus Kristus, gilinamasi į Šventąjį Raštą. Vyksta pokalbiai ir diskusijos įvairiais klausimais, o atsakymų ieškoma tikėjimo gelmėse. Diskutuojama moralės, gyvenimo prasmės, maldos klausimais. Štai kaip atsiliepia moksleivės apie užsiėmimus: Alfa  kursai – tai proga susitikti jaunimui tolerantiškoje, jaukioje ir šiltoje aplinkoje. Galimybė giliau pažvelgti į savo tikėjimą, į gyvenimo prasmę. Vabalninkiečiams tai puiki galimybė pažinti daug puikių, jaunų, protingų ir linksmų žmonių, o tuo pačiu praturtėti dvasiškai (moksleivė Brigita).

Alfa kursai – tai puiki vieta praleisti laisvalaikį ir geriau pažinti Dievą, praplėsti žinias, praturtinti sielą (moksleivė Solvita).

Šie užsiėmimai – tai nuostabi proga pabėgti nuo kasdienybės, pažvelgti į savo šaknis, gilintis į tikėjimą. Vargu, ar viena galėčiau tiek pasiekti. Nuostabu, kad mūsų kraštą aplankė Alfa grupė, kuri man ir kitiems padeda dėlioti kertinius gyvenimo akmenis (moksleivė Rita).

Be šių užsiėmimų Vabalninko Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios parapijoje, vadovaujant kanauninkui Povilui Miškiniui, vyksta platus ganytojiškas darbas: vyksta pamaldos, atlaidai šešiose parapijos koplyčiose, paminimos religinės ir valstybinės šventės. Vilniaus svečiai yra pagarsinę sakralinę muziką, panaudojant bažnyčioje Radavičiaus vargonus, leidžiamas vietinis bažnyčios ir kultūros bei istorijos fondo laikraštėlis „Žolinės varpai“. Kanauninkas P. Miškinis domisi mokyklos ateitininkų veikla, susitinka su jais parapijos salėje, remia jų išvykas. Visa tai padeda žmonių širdims pabusti iš letargo miego.

Tikybos mokytoja S. Sakalauskienė neturi problemų dėl mokinių – tikybą renkasi apie 95 proc. moksleivių (reikia turėti omenyje, kad Biržų krašte yra ir kitokio tikėjimo žmonių).

Žmogui būtina augti ne tik kūnu, bet ir dvasia, kad būtų gyvenime daugiau gėrio.

Vabalninkas, Biržų rajonas
 Algirdo Garbausko nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija