„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. gegužės 13 d., Nr.5 (138)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Vaikų diena parapijoje

Rima Kareivienė,

Kuršėnų Stasio Anglickio pagrindinės mokyklos tikybos mokytoja

Vaikų dienos dalyviai prie Kuršėnų
Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios

Šv. Mišiose giedojo Šiaulių
moksleivių namų vaikų
choras „Diemedėlis“

Po šv. Mišių šventoriuje prasidėjo
žaidimai, margučių ridenimas

Kuršėnų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios varpai neseniai kvietė visus parapijiečius į Prisikėlimo šventę. Balandžio 28 dieną, širdyse dar neišblėsus Šv. Velykų džiaugsmui, parapijos klebonas kun. Saulius Paliūnas pakvietė mažuosius į vaikų šventę „Dovanoju tau margutį“. Klebono iniciatyva jau antri metai parapijoje švenčiama vaikų diena. Dalyvauti šventėje panoro apie 600 vaikų iš Kuršėnų miesto vaikų lopšelių-darželių „Eglutė“, „Nykštukas“, „Buratinas“, Daugėlių vaikų lopšelio-darželio bei Pavenčių vidurinės, Daugėlių, Drąsučių ir Kuršėnų Stasio Anglickio pagrindinių mokyklų. Darželinukai, pradinių klasių mokiniai kartu su auklėtojomis ir mokytojomis ankstyvą pavasario rytą su gera nuotaika, šypsena bei pintinėlėmis margučių sugužėjo į šventovę. Čia juos pasitiko ne tik puikiai nusiteikęs klebonas, bet ir margaspalviais balionais, beržo šakelėmis ir vaikų pagamintais margučiais išpuošta bažnyčia.

Šv. Mišias aukojo kun. S. Paliūnas. Buvo meldžiamasi už parapijos vaikus, jų tėvelius, mokytojus. Šv. Mišiose giedojo Šiaulių moksleivių namų vaikų choras „Diemedėlis“ (vadovė Valerija Berteškienė). Kartu su vaikais šv. Mišiose dalyvavo ir Šiaulių rajono vicemeras A. Bezaras, Seimo narės R. Baškienės padėjėja D. Miliauskienė, Kuršėnų kaimiškosios seniūnijos seniūnė E. Mileikienė bei jos pavaduotoja N. Grudžinskienė. Prie Dievo altoriaus stalo buvo nešamos atnašos, kurias su meile pagamino vaikai. Mišių pabaigoje klebonas pašventino vaikų atsineštus margučius, palaimino susirinkusiuosius ir pakvietė dažniau lankytis šventovėje, o puikią nuotaiką, džiaugsmą parnešti į namus, mokyklas, darželius tiems, kurie negalėjo atvykti.

Po šv. Mišių šventoriuje prasidėjo žaidimai, varžytuvės, margučių ridenimas. Šią šventes dalį organizavo Šiaulių r. savivaldybės Etninės kultūros ir tradicinių amatų centras (vadovė B. Poškienė). Velykų bobutė išaiškino margučių ridenimo čempionus, prizininkus ir įteikė padėkos raštus bei dovanėles. Klebonas, dėkodamas visiems už dalyvavimą, taip pat dovanojo saldainių ir padėkas, o vaikai veržėsi paspausti jam ranką, padėkoti už gražias  akimirkas, praleistas šventovėje.

Kuršėnai, Šiaulių rajonas
Romo ULKŠTINO nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija