„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. rugpjūčio 26 d., Nr.8 (141)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Jaunimo diena Palėvenėje

Kunigai Domingo ir Juan Carlos
su jaunimu žaidžia futbolą

Jaunimo dienos dalyviai su Jėzaus
Gailestingumo paveikslu

Iš kairės: kun.Domingo, sesė Dovirė,
brolis Bartas ir kun. Gediminas

Krikščioniškai repuoja kun. Kastytis
Šulčius ir Edgaras Šimkus

Būrys katalikiškojo jaunimo iš Kupiškio dekanato, Panevėžio vyskupijos jaunimo centro, Zarasų ir Pasvalio parapijų nuo Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios pajudėjo Palėvenės pusėn. Tokiu piligriminiu žygiu buvo pradėtas Kupiškio dekanato jaunimo dienos minėjimas pavadinimu „Sek paskui mane“. Kupiškio parapijos vikaras Nerijus Papirtis palaimino žygeivius linkėdamas sekti Jėzų Kristų šios jaunimo dienos bendrystėje. Piligriminio žygio metu iškilmingai buvo nešamas Jėzaus Gailestingumo paveikslas, kuris Gailestingumo metų proga „keliauja“ iš parapijos į parapiją po visą Panevėžio vyskupiją. Su giesmėmis, maldomis ir pakilia nuotaika žygiuojantys jaunuoliai per dvi valandas pasiekė Palėvenę, čia buvo sutikti Šv. Domininko bažnyčios varpų skambesiu ir prisijungė prie šv. Mišių, kurias aukojo kan. Vladas Rabašauskas, dekanas kun. dr. Rimantas Gudelis, Panevėžio vyskupo vikaras pastoracijai kun. teol. dr. Gediminas Jankūnas, Zarasų parapijos vikaras kun. Justas Jasėnas ir Kupiškio parapijos vikaras kun. Nerijus Papirtis. Šv. Mišių metu giedojo Vilniaus Arkikatedros Bazilikos choras (vadovė Violeta Savickaitė-Paciūnienė). Paskui jaunieji piligrimai buvo pakviesti į klebonijos kiemą šventinės agapės.

Palėvenės teatro ir muzikos šventę „Kultūros vasara“ tęsė Kupiškio dekanato jaunimo dienos renginiai. Pirmiausia buvo vykdomos jaunimo meninės akcijos „Sek paskui mane“, kurių metu sesės Genutės Daukaitės Ateitininkų kuopelės jaunimas atliko kompoziciją. Vėliau Kupiškio jaunimo centras su vadove Gaila Matulyte rašė linkėjimus ant popierinių „rankyčių“, kurias paskui suklijavo ant vienuolyno sienos, piešė graffiti, grojo roką ir repą. Pasibaigus meninėms akcijoms jaunimo dienos dalyviai pakviesti paklausyti kun. teol. dr. Gedimino Jankūno, vienuolio br. Barto iš Tiberiados bendruomenės, kun. Domingo Avellaneda ir sesės Dovirės iš Pumpėnų parapijos (Pasvalio r.) liudijimų pašaukimo tema. Po įkvepiančių dvasininkų liudijimų pertraukos metu kun. Domingo Avellaneda, kuris su kun. Juan Carlos Escudero prieš keletą metų atvyko čia tarnauti net iš Argentinos, pakvietė jaunimą sužaisti futbolo partiją. Vienuolyno kiemas trumpam virto nedidele futbolo aikštele, o tarp žaidėjų buvo ir argentiniečiai kunigai bei įvairaus amžiaus vaikinai ir merginos.  

Prieš prasidedant krikščioniškos muzikos vakarui, pastoracinės teologijos magistras, žurnalo „Žvilgsniai ir stabtelėjimai“ redaktorius Nerijus Pipiras pristatė savo poezijos knygą „Atsidūstant“. Galiausiai Kupiškio dekanato jaunimo dieną vainikavo dvi krikščioniškos muzikos grupės – nuostabiomis giesmėmis publikos sielas šildė jaunuolių grupė „Riba“ iš Panevėžio ir krikščioniškojo repo atlikėjai kun. Kastytis Šulčius ir Edgaras Šimkus, pasivadinę „Juoda balta“, kurie abu savo įtaigiais tekstais nepaliko abejingų amžinosioms vertybėms.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija