„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. rugpjūčio 26 d., Nr.8 (141)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Katalikiška vasara Igliaukoje

Katalikiška Aukštosios
Panemunės vaikų ir jaunimo
vasaros stovykla Igliaukoje

Jau tradicine tapusi katalikiška Aukštosios Panemunės vaikų ir jaunimo vasaros stovykla šįkart subūrė ir Igliaukos jaunimą. Šešerius metus Aukštojoje Panemunėje tarnavęs vikaras kun. Rimantas Simanavičius, jau eidamas Igliaukos Šv. Kazimiero parapijos klebono pareigas, savo pažadą jaunimui apie tradicinę stovyklą „Bendruomeniškumo ugdymas“ ištesėjo. Dar besikurdamas naujoje parapijoje kunigas ieškojo rėmėjų, skatino parapijos bendruomenę palaikyti stovyklos idėją, ugdančią jaunus žmones pagal katalikiškas vertybes.

Rugpjūčio 1 dieną klebonijos kiemelyje klegėjo apie 30 stovyklautojų. Jaunimas dalinosi dvasine patirtimi, vaišinosi Kauno „Dargitos“ dešrelėmis, Panemunės „Eglės“ pyragais, Igliaukos dosnių žmonių daržovėmis, pieno produktais, pyragais. Kiekvieną vakarą stovyklautojai šlovino Viešpatį šv. Mišiose, giedojo jungtinis Aukštosios Panemunės ir Igliaukos jaunimo choras. Sakydamas pamokslus kunigas Rimantas dėkojo dosniems žmonėms už paramą, skatino dalintis, nes tik duodantis gauna. Vaikams ir jaunimui aiškino, kad Dievo pažinimas ateina per žmones, per draugystę, per dalinimąsi vienų su kitais.

Dėkojame Dievui už puikų orą, nes galėjome pasimaudyti Iglės ežere, aplankyti rašytojo Anzelmo Matučio tėviškę;  už galimybę pabūti kartu, užmegzti bendrystę su kitų – Igliaukos, Gudelių – parapijų kaimo žmonėmis; Igliaukos parapijos klebonui kun. Rimantui – už suorganizuotą stovyklą.

Mantas Kačiušis
VšĮ Kauno Šv. Mato vidurinės
mokyklos 11 kl. mokinys

Dalios Bajarūnienės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija