„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. rugpjūčio 26 d., Nr.8 (141)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Pagausėjo ateitininkų kuopa

Kazimiera Sipienė

Gargždų ateitininkai
po įžodžio ir šv. Mišių
su kunigais ir vyskupu
Gintaru Grušu

 Gargždų Šv. arkangelo Mykolo ateitininkų kuopa savo veiklą pradėjo 1991 metais. Suburti jaunimą į katalikišką jaunimo organizaciją paskatino tada dar ne kunigas prof. Arvydas Žygas.

Kuopa turi savo tradicijas. Norintys tapti tikraisiais nariais turi parašyti prašymą, kuriame būtinas tėvų sutikimas, patvirtinantis, kad jie neprieštarauja vaiko pasirinkimui. Maždaug metus reikia būti kandidatu, aktyviai dalyvauti kuopos veikloje, ruošiantis įžodžiui reikia išlaikyti egzaminą ir gauti leidimą.

Gargždų ateitininkai visada įžodį duoda savo parapijoje, nes čia yra galimybė dalyvauti ir vaikų tėvams, be to, pasikviečiame kitų kuopų, su kuriomis bendraujame, ateitininkus. Svarbiausia, kad į įžodžio šventę pas mus kviečiamas visada atvyksta Ateitininkų federacijos dvasios vadas, anksčiau – vyskupas Jonas Kauneckas, dabar – vyskupas  Gintaras Grušas. Tai labai prasminga ir labai svarbu ateitininkams bei jų artimiesiems, tai skatina ir kitus burtis į šią organizaciją.  Įžodis visada duodamas šv. Mišių metu išduodami pasai, kuriuose yra davusiojo įžodį fotografija, AF dvasios vado, kuopos dvasios vado parašai.

Šiemet Gargždų ateitininkų įžodžio šventė vyko liepos  22 d., penktadienį. Šv. Mišias koncelebravo  septyni kunigai, vadovaujami vyskupo Gintaro Grušo. Šv. Mišių metu, kaip ir kiekvieną penktadienį,  giedojo Gargždų ateitininkių ansambliukas. Buvo atvykę ateitininkai su savo globėjomis Jurgita ir Loreta Raudytėmis iš Telšių,  su gobėja Jurgita Paulauskaite iš Židikų, dalyvavo Telšių vietovės ateitininkų valdybos pirmininkas Paulius Auryla.

Įžodį davė penki Gargždų kuopos jaunučiai bei moksleiviai ateitininkai, viena Telšių kuopos narė. Trys Gargždų ateitininkų mamos bei močiutės panorėjo pačios tapti ateitininkėmis, tad į Ateitininkų sendraugių sąjungą įsijungė Vida, Birutė, Eglė. Kuopos dvasios vadas parapijos klebonas kan. Jonas Paulauskas kartu su AF dvasios vadu vyskupu Gintaru Grušu visiems naujiems ateitininkams  įteikė pasus. Po vakarienės visi  pavakarieniavę susirinko į parapijos salę, kur savo meninę programėlę pristatė svečiai bei gargždiškiai ateitininkai. Programėlę stebėjo ir vyskupas Gintaras Grušas.

Dabar vėl gaunami nauji prašymai priimti kandidatais į kuopą, o kandidatai, nespėję šiemet pasiruošti įžodžiui, suaktyvėjo ir svajoja apie įžodį kitais metais. Dešimt kuopos ateitininkų stovyklavo Berčiūnuose, dvi iš jų jau studentės – Vitalija ir Indrė – dirbo grupelių vadovėmis.

Vykdydami projektą TAPK,  ateitininkai bei jiems prijaučiantys Gargždų Minijos vidurinės mokyklos moksleiviai rengėsi rugpjūčio pabaigoje stovyklauti Palangoje. Stovyklos tema „Noriu žinoti“.  Tikslas – pagilinti žinias apie savo mielą Tėvynę, jos praeitį, istoriją,  pabendrauti, pasigėrėti jūra, pailsėti.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija