„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. rugpjūčio 26 d., Nr.8 (141)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Katalikiškas jaunimo savaitgalis

Renginio akimirkos

Liepos 1–3 dienomis Bagotosios Šv. Antano Paduviečio parapijoje vyko savaitgalinis renginys jaunimui „Meilė stipresnė už nuodėmę“ (pal. popiežius Jonas Paulius II). Jame dalyvavo daugiau nei trisdešimt jaunų žmonių iš įvairių vyskupijos parapijų. Šiais metais net dešimt šeimų mielai sutiko priimti į savo namus jaunuosius piligrimus.

Pirmąją susitikimo dieną visi dalyviai įsikūrė jaukiuose šeimininkų namuose, dalyvavo šv. Mišiose ir liaudiškų šokių bei žaidimų vakaronėje. Antrąją dieną laukė žygis pėsčiomis į Nemirus ir atgal. Žygio metu reikėjo nueiti apie 20 km, atlikti įvairias užduotis. Nemiruose buvo aukojamos šv. Mišios, vyko agapė. Grįžus į sodybą, po sočios vakarienės šeimininkų namuose, vyko išsamus dienos aptarimas, šauniausių stovyklautojų rinkimas ir įvairūs kūrybiniai žaidimai. Vakaras baigėsi jaunimo šokiais. Sekmadienį iki 11 val. svečiai bendravo su šeiminkais, vėliau visi kartu dalyvavo šv. Mišiose, o po jų vyko savaitgalio įspūdžių aptarimas, padėka parapijos žmonėms, priglaudusiems jaunimą ir atsisveikinimas, pažadant kitais metais vėl susitikti.

Nuoširdžiai dėkojame Lietuvių Katalikų Religinės Šalpos fondui (Niujorkas), kuris parėmė šį savaitgalio renginį.

Štai kokias mintis apie savaitgalį išsakė jaunieji renginio dalyviai:

Dėkoju už šiltą priėmimą. Buvo labai gera, smagu, susiradau daug bendraminčių. Norisi daugiau tokių renginių (Modesta, Igliauka).

Tiesiog patiko (Otilija, Liudvinavas).

Patiko žygis, nes jo labiausiai ir laukiau. Užduočių dėka susipažinau su naujais draugais. Taip pat patiko vakaro programos, per kurias teko smagiai pasijuokti, o kartais net ir rimtai susimąstyti (Greta, Jankai).

Šis savaitgalis man labai patiko, jis tiesiog buvo nuostabus. Susipažinau su daugybe žmonių, net nenoriu grįžti namo. Labiausiai patiko šeima, kurioje aš gyvenau, jie tokie draugiški! (Birutė, Igliauka)

Man patiko šitie žmonės (Marius, Marijampolė).

Man šis savaitgalis buvo nerealus, aš esu be žodžių (Laura, Bagotoji).

Šio savaitgalio metu didžiausią įspūdį paliko žygis – nesvarbu koks oras, nesvarbu koks kelias – visi vieningai, aukštai iškeltomis vėliavomis Dievo garbei ėjome tikslo link. Aišku, buvo ir daug tokių mažų dalykų, be kurių nebūtų buvę taip kaip buvo. Džiaugiuosi kiekvienu ir šeimininke, kuri plačiai atvėrė savo namų duris (Erika, Sasnava).

Man patiko nuostabi kompanija (Laurynas, Bagotoji).

Šis savaitgalis ne toks kaip visi. Dėkoju už gerą bendravimą ir draugus. Labiausiai patiko žygis (Deimantė, Igliauka).

Buvo nerealu, patiko žygis ir visa kita. Laukiu kitų metų (Žilvinas, Bagotoji).

Šiluma, juokas, gėris – tokie žodžiai sukasi mano minčių pilnoje galvoje. Ilgai prisiminsiu akimirką, pilną kvatojimo, lietaus kvapo, drėgmės po savais rūbais ir tikro džiaugsmo, sklindančio iš žmonių (Gabrielė, Marijampolė).

Labai patiko šis savaitgalis Bagotojoje, susiradau naujų draugų, taip pat pažinau naujus keliukus, kuriais ėjome per žygį (Deimantė, Jankai).

Buvo šaunus savaitgalis, susidraugavau beveik su visais (Renaldas, Bagotoji).

Mano lūkesčiai pasiteisino. Susiradau naujų draugų. Laikas, praleistas čia, tikrai praėjo prasmingai, išsivežu tik gerus prisiminimus, o žygis buvo ne tik fizinis išbandymas, bet ir –  dvasinis. Ačiū visiems! (Vita, Alytus).

Šis savaitgalis man labai patiko, nes buvo linksma. Susipažinau su daug įdomių žmonių, visi draugiški ir linksmi (Viktorija, Marijampolė).

Paliko įspūdį žmonių draugiškumas, nepaisant blogų orų, visi buvo patenkinti. Gilų įspūdį paliko kunigo Juozuko išsakyti žodžiai ir pačios bendruomenės aktyvumas, kurio nėra kitose bendruomenėse (Jolita, Nemunaitis).

Šitas savaitgalis man patiko todėl, kad aš priartėjau prie Dievo ir susipažinau su naujais draugais (Milošas, Bagotoji).

Šitas savaitgalis buvo tikrai neeilinis – su nuotykiais ir atgaiva. Laikas tikrai neprailgo, o viskas, kas vyko, praturtino kiekvieną iš mūsų (Jurgita, Jankai).

Man labai patiko žygis. Sukrėtė nusiaubti viesulo miškai, namai, sodybos. Labai patiko visi žaidimai, užsiėmimai ir gera kompanija (Vilė, Igliauka).

Bagotosios parapijos informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija