„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. rugsėjo 23 d., Nr.9 (142)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Geros gimnazistų žinios

Linas Braukyla
ir Matas Kadusauskas

Savo tautos ir valstybės pažinimas padeda geriau suvokti šiandieninės Lietuvos politinio, ekonominio, socialinio ir kultūrinio gyvenimo vyksmą bei kaitą, o istorijos išmanymas leidžia giliau pajusti savo ryšį su praeitimi.

2011-ieji – Laisvės gynimo ir didžiųjų netekčių atminimo metai, todėl asociacija „Sūduvos kultūros fondas“ rugsėjo 13 d. Marijampolės dramos teatre organizavo šiai progai skirtą konkursą-viktoriną gimnazistams (atvirą pilietinio ugdymo pamoką) pasipriešinimo istorijos tema „Būk mano brolis“. Konkurse dalyvavo ir Marijonų gimnazijos abiturientai.

Konkurso tikslas – ugdyti jaunosios kartos patriotiškumą, skatinti domėtis savo tautos ir gyvenamosios vietovės istorija, ugdyti jaunimo suvokimą apie praeities ir ateities bendrumą, pilietinę savimonę.

Vertinimo kriterijai buvo griežti, tačiau atsakymų tikslumu, išsamumu, detalumu itin pasižymėjo ir buvo nepralenkiami IV a klasės gimnazistai Linas Braukyla ir Matas Kadusauskas. Jie apdovanoti kelione į Briuselį, į Europarlamentą. Juos ruošusiai mokytojai Laimai Grinkienei įteiktas Padėkos raštas.

Visiems viktorinos-konkurso dalyviams buvo įteikti rėmėjų prizai.

Sveikiname abiturientus ir jų mokytoją!

Levita Kiverienė

Marijampolė
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija