„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. lapkričio 11 d., Nr.11 (144)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Pasaulio grožio karalienė – trylikos vaikų šeimoje augusi katalikė

„Mis pasaulis“ tituluota venesuelietė
Ivian Lunasol Sarcos Colmenares

Paminint 60-ąsias pasaulio grožio konkurso metines sekmadienį konkursas „Mis pasaulis“ sugrįžo į savo gimtinę Didžiąją Britaniją. Grožio karaliene Londone tituluota venesuelietė Ivian Lunasol Sarcos Colmenares. Konkurse varžėsi gražiausios merginos iš 113 šalių, taip pat – ir lietuvė Ieva Gervinskaitė.

Per dvi savaites dalyvės aplankė Škotiją, pamatė golfo aikštyną „Gleneagles“, Sterlingo ir Edinburgo pilis, išbandė savo jėgas sporto varžybose. Kembridžo universitete merginos dalyvavo debatuose apie socialinę atsakomybę, diskutavo apie grožio prasmę. Londone jos plaukė kruiziniu laivu Temzės upe į Grinvičą, vyko į ekskursiją po Didžiosios Britanijos sostinę autobusu, apžiūrėjo Tauerio pilį ir kėlėsi apžvalgos ratu „London Eye“. Gražuolėms surengta fotosesija istorinių Londono pastatų fone.

Konkursas prasidėjo Didžiosios Britanijos talentingiausios gatvės šokių trupės „Diversity“ pasirodymu ir visų gražuolių pristatymu. Prieš paskelbiant nugalėtojas finale parodyti filmuoti vaizdai iš dvi savaites vykusių renginių ir paskelbta preliminari lentelė. Pirmosiomis tapo Venesuelos, Puerto Riko ir Čilės atstovės. Nors paskelbus kiekvienos rungties laimėtoją rezultatai lentelėje kito, finalas nedaug kuo skyrėsi nuo pradinių rodiklių. Finalininkės iš anksto dalyvavo penkiose atrankose. Dalyvės taip pat pristatė labdaros projektus. Lietuvių labiausiai laukiamas buvo „Mis talentas“ konkursas, kuriame tarp vienuolikos šokančių, dainuojančių finalininkių pasirodė ir akordeonu grojanti I. Gervinskaitė. Ji devynerius metus mokėsi akordeono specialybės Klaipėdos konservatorijoje. Tačiau viltys neišsipildė – ji nepateko į pusfinalį, o „Mis talentu“ paskelbta Čilės atstovė.

Kai dvidešimt vakarinėmis suknelėmis vilkinčių pretendenčių į „Mis pasaulis“ titulą išsirikiavo scenoje, į pusfinalį pateko 15 merginų, iš kurių vėliau buvo išrinktos septynios finalininkės – Korėjos, Venesuelos, Anglijos, Filipinų, Puerto Riko, Pietų Afrikos Respublikos ir Škotijos atstovės. Jos per 30 sekundžių savo kalbėjimu turėjo įtikinti komisiją, kodėl siekia „Mis pasaulis“ titulo. Visos jos kalbėjo ne tik apie grožį, bet ir apie talentą, protą ir gerumą, pareigą padėti tiems, kuriems reikalinga pagalba. Įtikinamiausi komisijai pasirodė venesuelietės I. Sarcos žodžiai, taigi 21 metų televizijos kompanijos darbuotoja karūnuota „Mis pasaulis 2011“. Ji tapo jau šeštąja „Mis pasaulis“ konkursą laimėjusia šios šalies atstove. Pranešus apie laimėjimą Ivian persižegnojo ir pradėjo iš džiaugsmo verkti. Klausiama, koks įspūdingiausias gyvenimo momentas, ji atsakė: „Pirmoji Komunija“. Į jai taip svarbų įvykį susirinko visa šeima. I. Sarcos nuoširdžiai ir kukliai papasakojo savo dar trumpą gyvenimą. Ji augo su 12 brolių ir seserų, visi jie anksti tapo našlaičiais. Tada jai buvo aštuoneri. Penkerius metus mokėsi mokykloje prie vienuolyno. Buvo numačiusi tapti vienuole. Ir tik vėliau pakeitė planus ir tapo televizijos kompanijos darbuotoja. Patyrusi daug vargo, ir dabar nori globoti nelaimingus žmones, ypač vaikus.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija