„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2012 m. lapkričio 23 d., Nr.11 (156)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Aš pasiilgsiu Tavęs, Paragvajau...

Džiaugsmu persunkti ir neišdildoma patirtimi paženklinti prisiminimai iš Pietų Amerikoje, Paragvajuje, vykusios pasaulinės jaunimo organizacijų lyderių stovyklos „World Camp 2012“.

Jogilė Bulavaitė

Jogilė Bulavaitė

2012 metų liepą Pietų Amerikoje vyko kas trejus metus organizuojama pasaulinė katalikiškų jaunimo organizacijų, priklausančių federacijai FIMCAP, lyderių stovykla „World Camp 2012“. Ji yra šeštoji federacijos istorijoje. Stovyklos tema – „Con amistad y esperanza la solidaridad se alcanza“ („Building solidarity through friendship and hope“ – anglų k.) – „Solidarumo kūrimas, remiantis draugyste ir viltimi“. Pagrindinė organizatorė šį kartą buvo FIMCAP narė jaunimo organizacija NIPPAC (Ninos Perseverantes Paraguayos Catolicas) iš Paragvajaus. Šiai organizacijai nuolat stinga savanorių, tad tikėtina, jog po tokio masto renginio išaugs ne tik naujų savanorių skaičius, bet ir vyriausybė skirs daugiau dėmesio neformaliajam jaunimo ugdymui. Tai yra labai svarbu šalyje, kurioje savanorių veikla nėra visuotinai remiama.


Piligrimystė – gyvenimiškos patirties mokykla

Asta Gvildienė

Justė Naujokaitytė ir jai
dovanotas dviratis, padėjęs
įgyvendinti svajonę, – vieną
iš nuostabiausių gimtadienio
dovanų per visą gyvenimą

Piligriminės kelionės ir šiandien – ne naujiena. Pasak šakietės Justės Naujokaitytės, kuri į piligriminę kelionę leidosi visai netikėtai, šie tradiciniai keliavimai yra noras aplankyti šventas arba religinę reikšmę turinčias vietas. Vieni siekia gauti nuodėmių atleidimą, kiti tikisi atgauti viltį, sutvirtinti savo tikėjimą ar net išgyti ir grįžti jau be juos kankinusių ligų.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija