„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. sausio 16 d., Nr.1 (182)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Dvasinio pakylėjimo šventė

Arkivyskupas Sigitas Tamkevičius SJ
apžiūri kūrybinius mokinių darbus.
Greta jo (iš dešinės): mokyklos
direktorė Nijolė Šimienė, kun. Žydrūnas
Paulauskas, mons. Lionginas Vaičiulionis,
Zigmas Tamakauskas ir būrelis mokinių

Arkivyskupą sveikina mokyklos ateitininkai

Tikybos kabineto pašventinimo malda

Arkivyskupui – mokinių darbo dovanėlė

Šv. Kalėdų išvakarėse Lietuvos Sąjūdžio Kauno skyriaus Švietimo komiteto iniciatyva Juozo Grušo vidurinėje meno mokykloje apsilankė Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius SJ. Su juo drauge atvyko Šventosios Dvasios bažnyčios klebonas kun. Žydrūnas Paulauskas ir altaristas mons. Lionginas Vaičiulionis.

Aktų salėje susirinkę 9–12 klasių mokiniai ir jų mokytojai Ekscelenciją sutiko nuoširdžiais plojimais. Įdėmiai išklausytas veiklios ateitininkės, tikybos mokytojos Vidos Zulonaitės parengtas dokumentinis montažas. Jame parodyti garbingojo svečio gyvenimo ir veiklos etapai, kuriuose ryškiai atsispindėjo jo kunigystės žingsniai, pogrindinės „LKB Kronikos“ leidyba, sovietinis lageris, pasiaukojantis darbas Bažnyčios ir Lietuvos labui. Paskui mokyklos dainorėliai pagiedojo kelias adventines giesmes.

Arkivyskupas, padėkojęs mokiniams už pateiktą jo gyvenimo žemėlapio kontūrą ir už giesmes, įtaigiai pasidalijo dar kai kuriomis savo gyvenimo ir veiklos nuotrupomis, siekiant užsibrėžto tikslo – Šviesos pergalės prieš tuomet vyravusias tamsos jėgas. Ta Šviesa nugalėjo, atgavome laisvę. Tačiau turėtume neapsvaigti, nuolat jausti savo pareigą tobulėti, gerai mokytis, pareigą savo artimui, namams, Tėvynei. Kalbėtojas pabrėžė, kad mūsų gyvenimas yra kelias, vedantis į amžinybės Šviesą. Svarbu jame nepaklysti, turėti gerą to kelio gairę – navigatorių – prasmingo gyvenimo tikslą, kurį padeda suvokti geranoriškas artėjimas prie Viešpaties veido su meile, tikėjimu ir viltimi.

Mokyklos direktorė Nijolė Šimienė pabrėžė, kad arkivyskupo S. Tamkevičiaus SJ atvykimas į mokyklą, jo pasakyti žodžiai, nuoširdus pabendravimas sudarė dvasinio pakylėjimo šventę. Ji kvietė nepamiršti čia girdėtų žodžių, gal ne vienam padėsiančių geriau susivokti tolimesnio gyvenimo kelio kryžkelėje.

Mokiniai kaip dėkingumo ženklą svečiui įteikė jų pačių rankomis sukurtą meno kūrinėlį.

Baigiantis susitikimui, arkivyskupas S. Tamkevičius SJ pašventino gerai įrengtą tikybos kabinetą, įdėmiai apžiūrėjo mokyklos meno galeriją, mokinių sukurtus darbus, pasidžiaugė mokyklos savitumu, mokinių dvasinio ugdymo priemonėmis.

Zigmas Tamakauskas,
LS Kauno skyriaus Švietimo komiteto pirmininkas,
Kauno savivaldybės Švietimo tarybos narys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija