„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. gegužės 15 d., Nr.5 (186)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Telšių vyskupijos šv. Mišių patarnautojų susirinkimas Klaipėdoje

Šv. Mišių ministrantai iš Telšių
vyskupijos parapijų

Gegužės 2 dieną į Klaipėdos Marijos, Taikos Karalienės, bažnyčią rinkosi šv. Mišių patarnautojai – ministrantai – iš Telšių vyskupijos parapijų. 55 įvairaus amžiaus patarnautojai pirmiausia dalyvavo šv. Mišiose, kurioms vadovavo Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, koncelebravo jo augziliaras vyskupas Linas Vodopjanovas OFM, Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos rektorius kan. Viktoras Ačas, prefektas kun. Viktoras Dirvonskis, dvasios tėvas kun. Saulius Tomošaitis, Kauno kunigų seminarijos propedeutinio kurso Šiluvoje vadovas kan. Andriejus Sabaliauskas, Telšių vyskupijos jaunimo centro direktorius, Vėžaičių parapijos klebonas kun. Viktoras Daujotis, Tauragės parapijos vikaras kun. Andrejus Lazarevas. Šv. Mišių liturgijoje patarnavo Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos klierikai kartu su ministrantais. Šv. Mišių pradžioje susirinkusius sveikino Telšių vyskupas J. Boruta SJ, o pamoksle jo augziliaras vysk. L. Vodopjanovas OFM kreipėsi į jaunuosius patarnautojus bei priminė labai svarbius dalykus: būtina kasdien maldoje tartis su Kristumi, gilintis į Evangelijos žinią, branginti turimą laiką ir neleisti jo beprasmiškai, būtina vis pasikartoti išgirstą Evangelijos žinią ir taikyti tai kasdienybėje. Vyskupas kvietė patarnautojus šv. Mišių metu nuoširdžiai įsigilinti į tai, ką jie daro, ir drąsino neužmiršti, jog jų patarnavimas yra skirtas pačiam Kristui.

Po šv. Mišių visi pietavo, valgydami ant laužo lauke skautų išvirtą maistą. Patarnautojai turėjo teminius užsiėmimus su lektoriais, prieš tai juos suskirsčius į tris skirtingas amžiaus grupes. Paskui jie turėjo puikią progą pažinti Klaipėdos senamiestį, nes apie šį miestą papasakojo gidai profesionalai. Po ekskursijos visi rinkosi į Klaipėdos Kristaus Karaliaus bažnyčią. Čia buvo giedamos Gegužinės pamaldos, išdalintos atminimo dovanėlės, o kai palaimino Telšių kunigų seminarijos rektorius kan. V. Ačas, renginio dalyviai skirstėsi į savo namus ir parapijas.

Tradicinis patarnautojų susitikimas kasmet sutraukia būrį jaunų žmonių, kurie turi puikią progą pabendrauti tarpusavy, susitikti su seminaristais ir įvairiais lektoriais. Puikų renginį organizavo Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarija, Telšių vyskupijos kurija, Telšių vyskupijos jaunimo centras, Klaipėdos dekanato dekanas, Telšių vyskupijos vyskupo vikaras Klaipėdos kraštui, Klaipėdos, Marijos, Taikos Karalienės, bažnyčios klebonas kan. Vilius Viktoravičius. Kasmet šis renginys vyksta vis kitoje Telšių vyskupijos parapijoje, o jauni žmonės iš visos vyskupijos turi puikią progą susipažinti su skirtingomis parapijomis, bažnyčiomis ir vietovėmis, kartu išgyventi bendrystę.

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

Edvino Bružo nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija