„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. gegužės 15 d., Nr.5 (186)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Apdovanoti pasakas kuriantys vaikai

Gegužės 8-ąją, penktadienį, Kauno „Girstučio“ kultūros rūmuose apdovanoti kasmetinio mažųjų rašytojų festivalio „Lietuvos vaikai kuria pasakas“ laureatai.

„Knygų pasaulį šiandien praturtino jūsų sukurtos pasakos. Tai – kūrybingumo ir fantazijos lobynas, iš kurio galime mokytis gerumo, drąsos, atsakomybės ir pareigos jausmo. Gerbdami knygą ir gimtąją kalbą, jūs puoselėjate tautos kultūrą. Raštingi ir kuriantys žmonės visais laikais buvo Lietuvos stiprybės šaltinis“, – prezidentės Dalios Grybauskaitės atsiųstą sveikinimą perskaitė Lietuvos mokslo akademijos Mokslininkų rūmų vadovė Aldona Daučiūnienė.

„Nėra žmogaus, kuris neprisimintų savo gyvenimo pradžios nuo pasakos. Tuo laiku, kai dar nebuvo raštijos, žmonės sekdavo pasakas, tėvai – vaikams ir taip iš kartos į kartą. Gyvenime pakankamai dažnai norime sugrįžti į pasakų pasaulį ir galvojame, kaip ten gerai, ten visada gėris nugali blogį“, – mažuosius rašytojus sveikino Kauno miesto mero pavaduotojas Vasilijus Popovas.

„Žvelgdamas į jus matau daug ateities rašytojų, kurie rašote įdomias pasakas, o mus, suaugusius, sugrąžinate į vaikystę. Dievas myli kiekvieną žmogų ir kiekvieną apdovanoja kažkokiu talentu. Pats didžiausias džiaugsmas, kada žmogus, turėdamas talentą, jį išnaudoja“, – kalbėjo Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas dekanas mons. Vytautas Grigaravičius.

Festivalyje „Lietuvos vaikai kuria pasakas“ dalyvavo daugiau kaip 600 pasakų kūrėjų iš visos Lietuvos. Susirinkusius sveikino žymūs literatūros, meno ir visuomenės veikėjai.

Pagal kaunas.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija