„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. gegužės 15 d., Nr.5 (186)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Trumpai

Viktorinos „Vienuolijos ir jų šventieji“ finalas

MARIJAMPOLĖ. Gegužės 8 dieną iš penkių Vilkaviškio vyskupijos dekanatų į Marijonų gimnaziją, į paskutinį viktorinos „Vienuolijos ir jų šventieji“, skirtos Pašvęstojo gyvenimo metams paminėti, etapą sugužėjo ketvirtų klasių mokinių komandos. Jos, įveikusios du etapus, susirinko tam, kad išaiškėtų nugalėtojai. Vaikų laukė penkios užduotys, kuriose jie turėjo peržiūrėti filmuotą medžiagą ir atpažinti vienuolijas, kurių atstovai kalbėjo, surinkti ir suklijuoti „pabirusius“ sakinius apie vienuolijų šventuosius, klausydami šv. Pranciškaus „Saulės giesmės“ įrašyti praleistus žodžius bei žiūrėdami filmo „Didžioji tyla“ ištraukas įvardinti tris pagrindines vienuolių veiklas. Dar jų laukė 10 klausimų ekrane su galimais keturiais atsakymais, iš kurių – tik vienas teisingas.

Komandų darbą vertino kompetentinga komisija: mokytoja metodininkė Vilma Balandienė, sesuo Emanuelė CSSE ir sesuo Jūratė SF. Kol komisija sumavo rezultatus, visi viktorinos dalyviai, vadovaujami sesers Viktorijos MVS, apsilankė Palaimintojo Jurgio Matulaičio muziejuje.

Galiausiai visi susirinko Pastoraciniame centre. Dalyviams buvo įteikti padėkos raštai ir kiekvienas gavo po Šventąjį Raštą dovanų. Nugalėtojams (jais tapo vos vieną klaidą padarę Alytaus Šv. Benedikto gimnazijos ketvirtokai) buvo įteikti padėkos raštai ir pagrindinis prizas – 30 bilietų į spektaklį „Liūdnas Dievas“ su ekskursija po Nacionalinio Kauno dramos teatro užkulisius.

Viktorinos rengėjai ir dalyviai džiaugiasi turėję galimybę iš arčiau pažinti pašvęstojo gyvenimo žmones ir dėkoja visiems už aktyvumą ir nuoširdumą. Norisi pasveikinti visus dalyvius ir jų mokytojas, kurios tikrai įdėjo daug triūso ir širdies.

Rima Malavickienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija