„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. lapkričio 20 d., Nr.11 (192)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

JAV lietuvaičiai nusifotografavo su Popiežiumi

Enija Davidonytė
su popiežiumi Pranciškumi

Kai popiežius Pranciškus lankėsi Jungtinių Amerikos Valstijų sostinėje Vašingtone, grupė lietuvių vaikų ėjo su juo susitikti prie Vatikano ambasados ir pateko į visas Amerikos televizijas, nes Popiežius kaip tikra roko žvaigždė ramiausiai sutiko fotografuotis su visais lietuviukais.

Su popiežiumi Pranciškumi įsiamžino Kristupas Vorobjovas ir dar dvi mergaitės – Enija Davidonytė ir Aistė Orentas. Visi šie vaikai lanko sutvirtinimo sakramento klasę Vašingtono Kristijono Donelaičio lituanistinėje mokykloje.

Nors pagal protokolą su Popiežiumi fotografuotis negalima, atrodo, kad bent jau vaikams Šventasis Tėvas padarė išimtį. Jis rado laiko trumpam sustoti, pasišnekučiuoti, apsikabinti ir nusifotografuoti keliems unikaliems kadrams, rašo fox5dc.com.

MSNBC televizijos užkalbinta lietuvaitė Enija Davidonytė sakė: „Galvojau, kad galėsiu jį tik pamatyti, o ne susitikti. Nuostabu, kad galėjau paspausti jo ranką. Nepakartojama galimybė ten būti, fantastika“. Laidos vedėjas paklausė, ar ji suvokia, kad fotografija apkeliavo visą pasaulį.

„Tiesą pasakius, nežinojau, kad ta nuotrauka visur pateko“, – kukliai atsakė lietuvė. Vedėjas patikino, kad ji kurį laiką bus garsi ir Amerikoje, ir Lietuvoje.

Televizijos „Fox 5“ kalbinta Aistė Orentas neslėpė džiaugsmo dėl pasimatymo su Popiežiumi. Mergaitė linksmai pasakojo savo potyrius televizijos žurnalistams ir sakė, kad laukė pasirodant Popiežiaus, kai priėję jo aplinkos žmonės pasakė, kad Šventasis Tėvas gali pasimatyti su trim vaikais. „Aš pagalvojau – tai tikrai turiu būti aš! Nuėjusi prie Šventojo Tėvo, pasakiau, kad jį myliu, kad jis mane įkvepia. Tuomet paklausiau, ar galiu pasidaryti nuotrauką kartu su juo. Ir jis sutiko! Taip pat jis mane palaimino. Tikiuosi, kad šis palaiminimas mane lydės visą gyvenimą“, – sakė Aistė.

Linksmos mergaitės pasakojimu sunkiai patikėjo jos bendraklasiai. Aistė žurnalistams pasakojo, kad ne kartą ėjo prie savo daiktų spintelės ir telefone rodė nuotrauką.

Pagal lietuviai.ca/sielovada

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija