„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. lapkričio 20 d., Nr.11 (192)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Miežiškių pagrindinei mokyklai – 130

Mokyklos bendruomenės
eisena miestelio gatvėmis

Miežiškių pagrindinės mokyklos
130 metų šventės akimirkos

Miežiškių pagrindinė mokykla paminėjo gražią sukaktį. Nuvilnijo spalvinga, džiaugsminga, linksma šventinė savaitė. Kiekvieną darbo diena pradėta nuotaikinga mokyklos daina. Puošėme mokyklą, kūrėme tortus, skirtus gimtadieniui, vaikai dalijosi mintimis apie mokyklą, dainavo įvairias dainas. Penktadienį mokiniams buvo įteiktos nominacijos, dovanėlės, suvalgytas didžiulis mokyklos gimtadienio tortas.

Įspūdingas buvo spalio 21-osios trečiadienis – sulaukta garbingų svečių. Atvyko Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis ir Lietuvos šaškių federacijos pirmininkas, ūkininkas, mecenatas, politikas, mažųjų Lietuvos kultūros sostinių projekto sumanytojas Ramūnas Karbauskis. Vyko šaškių simultanas. Šaškių čempionas iš karto žaidė su 35 Miežiškių mokyklos mokiniais. Juos žavėjo R. Karbauskio paprastumas, nuoširdumas, jo rankos paspaudimas partijos pradžioje ir pabaigoje. Džiaugiamės, kad aštuntokei Gustinai Diržytei pavyko sužaisti lygiosiomis.

Savaitę vainikavo šeštadienio šventė. Ji prasidėjo iškilminga mokyklos bendruomenės eisena miestelio gatvėmis. Ypatingą nuotaiką padėjo sukurti Miežiškių kultūros centro pučiamųjų orkestras „Ciongs“. Po eisenos visi dalyvavo šv. Mišiose už buvusius ir esamus mokyklos mokytojus, mokinius, darbuotojus. Vėliau šventė tęsėsi Miežiškių kultūros centre. Kiekvienam dalyviui buvo įsegtas šventės simbolis klumpelė ir įteiktas lankstinukas apie mokyklą. Šventėje dalyvavo būrys svečių: Seimo narys Domas Petrulis, rajono vicemeras Antanas Pocius, rajono tarybos narė Violeta Grigienė, švietimo, sporto ir kultūros skyriaus vedėjas Algirdas Kęstutis Rimkus, švietimo centro direktorė Jurgita Vaitiekūnienė, švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Diana Žukauskienė, ilgametis mokyklos draugas ūkininkas Rimas Girštautas. Šventės dalyvius sveikino mokyklos direktorius Rimantas Gailiūnas ir buvęs mokyklos direktorius Juozapas Bartulis.

Šiltais prisiminimais dalinosi buvę mokiniai. Netikėta ir maloni buvo klaipėdiečio tautodailininko Petro Murmoko, kuris iš Miežiškių išvyko 1958 metais, staigmena. Jis ne tik prisiminė mokykloje praleistus metus, bet ir padovanojo savo prisiminimų knygą „Praeitį prisiminus“ bei paveikslą „Pavasario pranašai“. Į sceną lipo ir prisiminimais dalinosi pirmos laidos abiturientas, nuolatinis mokyklos švenčių dalyvis Algimantas Grigonis ir kiti vidurinės bei pagrindinės mokyklos laidų atstovai. Šventę puošė buvusių ir esamų mokinių koncertas, kurį ruošė Lina Kairytė, Audronė Kirsnienė ir Rita Gasaitienė.

Po šventinio minėjimo kultūros centre visi rinkomės mokyklos kieme bendrai nuotraukai. Į dangų kilo žibintai už mokyklos praeitį, dabartį, ateitį. Šventės dalyviai apžiūrėjo atnaujintą mokyklą, klases. Jose galėjo peržiūrėti mokyklos istoriją. Svečius sveikino Miežiškių kultūros centro kaimo kapela „Rudenėlis“.

Dėkojame Panevėžio rajono savivaldybei, Miežiškių klebonui kun. Rimantui Visockui, gyventojų bendruomenei, kultūros centrui, Linai ir Artūrui Rusilams, ūkininkams: Rimui Girštautui, Kęstučiui Rudžiui, Tomui Lipnickui, Reginai ir Viliui Valiukams, Almai Vienažindytei, Irmai ir Alvydui Abukauskams, Ernestui Juodviršiui, miestelio bibliotekininkei, maisto banko savanorei Violetai Karklytei už paramą.

Ši šventė atskleidė tvirtus mokyklos bendruomenės ryšius, parodė, kaip esame vieni kitiems reikalingi, ir tuo labai didžiuojamės.

Šventės organizatoriai

Virgilijaus Karoso nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija