„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. gruodžio 11 d., Nr.12 (193)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Būti vilties skelbėjais

Apie popiežiaus Pranciškaus palinkėjimus Ugandos jaunimui

Mindaugas Buika

Atvykusį popiežių Pranciškų
sveikina Ugandos vaikai. Šalia
stovi valstybės prezidentas Joveris
Musevenis su žmona Džaneta

Apaštalinio vizito Afrikoje metu popiežius Pranciškus trijose aplankytose šalyse – Kenijoje, Ugandoje ir Centrinėje Afrikos Respublikoje – susitiko su šimtatūkstantinėmis jaunimo miniomis, noriai išklausydavo jų liudijimus, išsakydavo savus paraginimus, kurie būdavo labai entuziastingai priimami. Ypač jautrus buvo Šventojo Tėvo pasimatymas lapkričio 28 dieną su jaunais Ugandos žmonėmis, kurių daugiau nei 150 tūkstančių jo laukė sostinės Kampalos pakraštyje, buvusio oro uosto teritorijoje, masiniams renginiams skirtoje Kololo aikštėje. Pradėdamas susitikimą Ugandos vyskupų konferencijos Pasauliečių apaštalato komisijos pirmininkas vyskupas Polis Semogerere (Paul Ssemogerere) sakė, kad jaunieji šalies katalikai aktyviai dalyvauja Bažnyčios veikloje. Tačiau ir jiems iškilę daug iššūkių dėl iš Vakarų sklindančių tendencijų, nešančių moralinį nuosmukį, seksualinį palaidumą, AIDS ligą, alkoholizmą ir narkomaniją. Atsiliepdamas į tai ir jaunuolių liudijimus, drąsindamas juos, popiežius Pranciškus pabrėžė vilties išsaugojimo ir stiprinimo svarbą.


Iš kasdienybės – į Adventą!

Tokiu šūkiu Biržų šv. Jono Krikštytojo parapija ir Panevėžio vyskupijos Jaunimo centras kvietė jaunus žmones į Biržuose vykusį vyskupijos adventinį renginį

Panevėžio vyskupijos Jaunimo
centro sukviestas jaunimas
vyskupijos adventiniame renginyje
Biržų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje

Į šventę atvykusius daugiau nei 250 jaunuolių ir jų grupių vadovų Biržų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios šventoriuje nešini karšta arbata bei sausainiais svetingai pasitiko šeimininkai – parapijos klebonas kun. Algis Neverauskas ir vikaras kun. Ernestas Želvys, Svajonių bažnyčios bei Panevėžio Jaunimo centro savanoriai. Nepabūgę žvarbaus vėjo, renginio dalyviai buvo pakilios nuotaikos, džiaugėsi susitikę pažįstamus, o linksmame šurmulyje mezgėsi naujos pažintys su bendraamžiais.

Šiam renginiui paruoštoje bažnyčioje laukė susitikimas – katechezė su Kupiškio parapijos klebonu kun. Mindaugu Kučinsku. Kunigas akcentavo, jog mes turime gyventi dabartyje, nes praeities jau nebėra, o ateitis – Dievo rankose. Ir šia akimirka privalome džiaugtis, nes Dievas nori matyti mus laimingus, Jis sukūrė gražų pasaulį, tik, deja, tą grožį sudarkė pirmoji nuodėmė, bet jam atstatyti buvo atsiųstas Išganytojas, kurio atėjimo ir laukiame. Adventas – santūrus ir džiugus laukimas. O liūdesys yra piktojo, su kuriuo turime kovoti, išmonė. Smagūs kunigo pasakojimai klausantiesiems neprailgo!


Katalikiško jaunimo dvasinio atsinaujinimo savaitgalis

Advento išvakarėse, lapkričio 28 dieną, Telšiuose vyko jaunimui skirtas renginys „Budėkite! Ruoškite Viešpačiui kelią!“ Renginys, kurį ruošė Telšių vyskupijos jaunimo centras, vyko Telšių „Džiugo“ gimnazijoje. Čia nuo ryto rinkosi įvairaus amžiaus jaunimas, vyko registracija, susipažinimas ir pasiskirstymas į atskiras amžiaus grupes. Apie 200 jaunų žmonių visą dieną dalyvavo  specialiai parengtoje programoje, klausėsi brolio dominikono Bernardo Verbicko OP iš Vilniaus katechezės „Budėkite!“. Apie pasaulio jaunimo dienas, vyksiančias Krokuvoje, ir Vilnių, kaip Gailestingumo sotinę, kalbėjo Telšių vyskupijos jaunimo centro direktorius, Vėžaičių parapijos klebonas kun. Viktoras Daujotis. Jaunimas iki 13 metų aktyviai dalyvavo mokytojos Jolantos Vaičikauskienės vedamose kūrybinėse dirbtuvėse.


Konferencija pradinukams apie Žemės ir mūsų ateitį

Pradinukai atidžiai klausėsi pranešimų

Spalio 23 dieną Šiaulių Tėvo Benedikto Andruškos pradinėje mokykloje vyko Šiaulių miesto mokyklų pradinių klasių mokinių konferencija „Žemės ateitis – mūsų ateitis“ – mokykloje vykdomo Šiaulių miesto savivaldybės aplinkos skyriaus iš dalies finansuojamo aplinkosaugos švietimo ir ugdymo projekto „Savo rūpesčiu apglėbkime Žemę“ apibendrinamasis renginys.

Džiaugiamės, kad į mūsų kvietimą atsiliepė Šiaulių miesto mokyklos ir atvyko pasidalinti savo mintimis, idėjomis, pamąstymais apie aplinkos apsaugą net 58 mokiniai iš Šiaulių „Saulės“ pradinės mokyklos, Gegužių ir Zoknių progimnazijų, Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos, „Santarvės“ gimnazijos, Centro ir Tėvo Benedikto Andruškos pradinių mokyklų.

Susirinkusius mokyklos aktų salėje pasveikino mokyklos direktorė Laimutė Garbačauskienė, folkloro grupės „Jurgutis“ skudutininkai, dainavimo studijos ugdytiniai. Mokytoja metodininkė Ramutė Vedeckienė supažindino dalyvius su mokykloje vykdomu projektu.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija