„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2018 m. gegužės 11 d., Nr.5 (222)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Tarptautinėje muzikos olimpiadoje – aukso, sidabro ir bronzos laimėjimai

Balandžio 18–20 dienomis Taline vykusioje tarptautinėje muzikos olimpiadoje Lietuvos mokiniai iškovojo aukso, sidabro ir bronzos apdovanojimus.

Pirmą vietą ir aukso diplomą laimėjo Gintarė Valionytė iš Klaipėdos Vydūno gimnazijos (mokytojas – Arvydas Girdzijauskas). Antrąją vietą ir sidabro diplomą pelnė Laisvūnė Šimonytė iš Šiaulių „Juventos“ progimnazijos (mokytojos – Gaiva Šimonienė ir Ramunė Urniežienė). Trečioji vieta ir bronzos diplomai atiteko Šiaulių „Juventos“ progimnazijos mokinei Mildai Marijai Kiškūnaitei (mokytojos – Aušra Adomaitienė ir Živilė Ratinienė), Simui Paluckui iš Kauno LSMU gimnazijos (mokytoja – Giedrė Druskienė), Miglei Ingai Kuprelytei iš Klaipėdos licėjaus (mokytoja – Aušra Niparavičienė) ir Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijos mokiniui Matui Bagdonavičiui (mokytoja – Neringa Kukarinienė).

Mokiniai atliko keturias užduotis. Muzikinių žinių testą ir skaitymą iš lapo stebėjo tik komisija, o dainavimu ir olimpiados dalyvių sukurtomis kompozicijomis viešuose koncertuose galėjo pasidžiaugti visi norintys. Stebino originalūs jaunųjų muzikų kūrybiniai sprendimai ir atlikimo profesionalumas.

Olimpiadoje dalyvavo 30 mokinių iš Lenkijos, Čekijos Respublikos, Slovėnijos, Kroatijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Kipro. Juos vertino komisija iš aštuonių šalių atstovų.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija