„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2018 m. birželio 22 d., Nr.6 (223)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Vilkaviškio vyskupijos jaunimo diena

ALYTUS. Gegužės 19 dieną į miestą sugužėjo gausus būrys jaunimo iš įvairiausių Vilkaviškio vyskupijos kampelių. Į svečius atvyko ir Lenkijos lietuviai iš Seinų!

Vilkaviškio vyskupijos jaunimo dienos atidarymo metu skambėjo Lietuvos jaunimo dienų choro atliekama giesmė, atspindėjusi jaunimo dienos temą, bei Pasaulio jaunimo dienų, kurios vyks 2019 metais Panamoje, himnas „Štai aš, Viešpaties tarnaitė, tebūna man, kaip tu pasakei“. Jaunimas pakviestas į susitikimą su popiežiumi Pranciškumi rugsėjo 22–23 dienomis Vilniuje. Sveikinimo žodį tarė Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila.

Po atidarymo jaunuoliai išsiskirstė į teminius užsiėmimus. Jų buvo net devyni: „Pažink save“ (tik vaikinams, vadovas – Andrius Kotkis); Lietuvos jaunimo dienų choras dovanojo užsiėmimą „Šv. Dvasios dovanos per muziką“ (vadovė – Augustė Žičkytė); apie savanorystės patirtis kalbėjo „AC Patria“ organizacijos atstovės Marija ir Laura; programa „Esi vertas daugiau“ (tik merginoms, vadovė – Agnė Grigaitytė); Gita ir Mindaugas Jakučioniai kalbėjo apie pašaukimą šeimai. Taizé pamaldose jaunimas galėjo būti Viešpaties artumoje. Viskuo rūpinosi vadovė Dalia, kunigas Vitalijus, kartu giedojo Lietuvos jaunimo dienų choristai. Jaunimas, panoręs susipažinti su popiežiaus Pranciškaus asmenybe iš arčiau, rinkosi filmą „Pranciškus: Popiežius iš Naujojo pasaulio“.

Kun. Mindaugas Martinaitis kalbėjo tema „Tema X. Tamsos angelo priartėjimas“. Tema „Tikėjimas ir verslas“ (tik vaikinams) nagrinėta kartu su vadovu Robertu Seiliumi.

Po teminių užsiėmimų vyko Gailestingumo valanda, jaunimas garbino Jėzų Švenčiausiajame Sakramente, giedojo kartu su Lietuvos jaunimo dienų choru ir galėjo priimti Sutaikymo sakramentą, nes jaunimo laukė gausus būrys kunigų. Šv. Mišiose jaunimas kvietė Šv. Dvasią pripildyti širdis dovanomis, klausėsi Seinų parapijos kun. Petro Gucevičiaus pamokslo.

Po šv. Mišių ir vakarienės linksmintasi su grupe „Kūjeliai“.

Rūta Jurkšaitė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija