„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2018 m. birželio 22 d., Nr.6 (223)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

„Giesmių giesmelės“ laureatų koncertas

Kaunas. Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapijos bažnyčioje vyko „Giesmių giesmelės“ 2018 metų laureatų koncertas ir apdovanojimai. Šventė prasidėjo 12 val. šv. Mišiomis, kurias aukojo kun. Ričardas Birbilas. Šv. Mišiose giedojo „Giesmių giesmelės“ laureatas Kretingos mokyklos-darželio „Žibutė“ vaikučių choras, vadovaujamas muzikos mokytojo eksperto Aloyzo Žilio. Vadovas yra ir kompozitorius, giesmių muzikos autorius. Susirinkusiesiems buvo malonu išgirsti gražų ir nuoširdų mokinukų iš Kretingos Viešpaties šlovinimą giesme.

Po šv. Mišių prasidėjo koncertas ir apdovanojimai. Šventėje dalyvavo beveik visi laureatais tapę giesmininkai. Jų buvo iš viso 21 kolektyvas, jie turėjo surinkti bent 44 pereinamuosius balus.

Laureatais tapo kolektyvai iš įvairių Lietuvos miestų bendrojo lavinimo mokyklų, gimnazijų bei muzikos mokyklų. Koncertą pradėjo patys mažiausi, toliau giedojo vyresni moksleiviai iš Kazlų Rūdos, Žigaičių meno mokyklos, Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijos, koncertą užbaigė Kaišiadorių meno mokyklos solistė Emilija Morkūnaitė, atskubėjusi iš Kaišiadorių po Pirmosios Šv. Komunijos šventės. Negalėjo šventėje dalyvauti Kauno Sakralinės muzikos mokyklos laureatų kvartetas, kuris buvo išvykęs koncertuoti. Laureatams diplomus bei dovanėles, parengtas Kauno švietimo ir ugdymo skyriaus, įteikė ir nuoširdžiai pasveikino Kauno Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapijos vikaras kun. Emilis Vasiliauskas. Jis nuoširdžiai savo ir klebono kun. Dainiaus Lukonaičio vardu padėkojo visiems „Giesmių giesmelės“ organizatoriams, rengėjams ir dalyviams.

Pagal Matulaicioparapija.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija