Atnaujintas 2001 m. spalio 12 d.
Nr.77
(986)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Liudijimai
Ora et labora
Darbai
Gimtas kraštas
Atmintis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

Kas slypi už bombų lietaus?

Jau trečiąją dieną nuo karinių veiksmų Afganistane pradžios JAV gynybos sekretorius Donaldas Ramsfeldas pareiškė, kad visą Afganistano oro erdvę kontroliuoja Jungtinių Valstijų ir Didžiosios Britanijos oro pajėgos. Toliau buvo bombarduojami Kabulo, Kandaharo, Džalalabado, Herato miestai. Pagrindiniai taikiniai - Talibano štabai, oro uostai, naftos saugyklos, karinės bazės ir teroristų rengimo bei apmokymo stovyklos. Bombarduotas Mazavi Šarifo miestas, esantis vos už 70 kilometrų nuo Uzbekistano sienos. Pranešama, kad į šios šalies karinį aerodromą, kuris buvo pagrindinė Sovietų Sąjungos karinė oro bazė invazijos į Afganistaną metu, atvyko 30 JAV aviacijos specialistų. Jie ruošia šį aerodromą JAV karinių transporto ir kovinių lėktuvų nusileidimui. Iš to daroma išvada, kad rengiamas sausumos kariuomenės puolimas.


Nusikaltėlių išpuoliai prieš Lenkijos bažnyčias skatina rūpintis jų saugumu

Po padažnėjusių nusikaltėlių išpuolių prieš dvasininkus ir maldos namus Lenkijos policija pradėjo vykdyti specialią šalies katalikų parapijų apsaugos programą.
Lenkijos vyskupų konferencijos sekretoriato pareigūnas Janas Drobas sakė, kad Bažnyčios vadovai ypač laukia policijos paramos siekiant apsaugoti XV ir XVI amžiuje statytas medines bažnyčias. Jose laikomos vertingos statulos, skulptūros bei kryžiai, kuriuos nesunku pavogti, šios vertybės gali nukentėti per tyčinį gaisrą. "Vagys žino, kad šiose provincijos bažnyčiose yra daug meno vertybių, bet jos menkai saugomos, nes parapijos neturi sudėtingos ir brangios saugumą garantuojančios aparatūros, - sakė J.Drobas Ekumeninei žinių agentūrai. - Pagrindinė problema - plėšikai grobia viską, ką gali, per daug nesirinkdami."


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija