Atnaujintas 2001 m. spalio 12 d.
Nr.78
(987)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Valstybė ir Bažnyčia
Susitikimai
Kultūra
Žiniasklaida
Žvilgsnis
Nuomonės
Lietuva
Lietuva. Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

Turinti tikslą ir žinanti kelią

Apie Seimo narę Ireną Degutienę

Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai) kandidatais į Lietuvos prezidentus iškėlė Ireną Degutienę, Rasą Juknevičienę ir Andrių Kubilių. Lapkričio 11 dieną partija skelbia rinkimus, kuriuose konservatoriai apsispręs, kuriam iš šių kandidatų patikės kautis dėl Lietuvos prezidento posto.
Apie R.Juknevičienę jau rašyta viename "XXI amžiaus" numeryje (Voverienė O. Mąstanti globaliai, veikianti konkrečiai // XXI amžius. 2001 10 03).
I.Degutienė į prezidento rinkimus eina po šeimos vėliava, žadėdama, kad, laimėjusi rinkimus, ji visomis išgalėmis stiprins šeimą Lietuvoje. Jos nuomone, šeima yra svarbiausia valstybės ląstelė. Tautos išlikimas ir valstybės gyvybingumas remiasi į šeimą.
Kunigas F.Kapočius rašė: "Šeimose sudėtos didžiausios žmonijos viltys ir lūkesčiai, nes ant šito švento pagrindo stovi židinys ir altorius. Šeima yra kaip gyvojo vandens šaltinis, iš kurio kyla Krašto genijai ir ramūs laukų artojai, šventnamių tarnai ir valstybių viršininkai" (Prunskis J. Rinktinės mintys. - K., 2000. P. 270).
Irena Sabutytė-Degutienė gimė 1949 m. birželio 1 d. Šiauliuose. Nuo 1956 metų mokėsi Druskininkų 1-ojoje vidurinėje mokykloje. Ją baigusi, 1967-1968 metais dirbo Kauno dailės kombinato Druskininkų filiale. 1968 metais įstojo į Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Jį baigė 1974-aisiais, įgijo gydytojos specialybę.
1974-1976 metais Irena dirbo Alytaus medvilnės kombinate gydytoja terapeute. 1976-aisiais pradėjo dirbti Vilniaus universitetinėje Raudonojo Kryžiaus ligoninėje. Ėjo įvairias pareigas: gydytojos anesteziologės-reanimatologės, Gastroenterologijos skyriaus vedėjos, vyriausiojo gydytojo pavaduotojos, vyriausiosios gydytojos.

Irena Degutienė


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija