Atnaujintas 2001 m. spalio 24 d.
Nr.80
(989)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Darbai
Žiniasklaida
Atmintis
Likimai
Kryžkelės
Pozicija
Atmintis
Aktualijos
Nuomonės
Lietuva
Lietuva. Pasaulis
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

U Ž M A R Š T I S

Birželio 14 ir 15 dienų minėjimai

(Pabaiga. Pradžia Nr. 78 )

2. Vargas dėl dabarties

Iš 2 lentelės duomenų matyti, kad, pagal spausdintą plotą (kv. cm), daugiausia medžiagos sudėjo "Lietuvos aidas" (2108) ir "Kauno diena" (1674). Nedaug nuo jų atsilieka "Panevėžio balsas" ir "Šiaulių kraštas". "Respublika", kaip minėta, nepublikavo nieko, o mažiausiai publikavo "Vilniaus laikraštis vakaro žinios" (270), "Sekundė" (357) ir "Lietuvos rytas" (360). Skirtumas tarp daugiausiai ir mažiausiai spausdinusiųjų yra 7,8 karto.
3 lentelėje matyti, kad birželio 14 dieną pirmajame puslapyje medžiagos nespausdino "Lietuvos žinios", "Lietuvos rytas", "Vilniaus laikraštis vakaro žinios", "Panevėžio rytas", "Šiaulių kraštas".
4 lentelėje parodyta birželio 14 dienos pirmojo puslapio publikacijų tremties tema pavadinimai ir apimtys. Jos buvo labai nedidelės. Didžiausia buvo "Lietuvos aide" - 70 kv.cm (O.Voverienės straipsnio pradžia) ir "Kauno dienoje". "Vakarų ekspresas" ir "Klaipėda" paminėjo tik eilute. Šių publikacijų didžiausių ir mažiausių apimčių skirtumai sudaro 23 kartus.
5 lentelėje pateikiame redakcijų nuomone aktualių šiai dienai publikacijų temas pirmajame birželio 14 dienos laikraščio puslapyje. Dauguma temų yra kriminalinio pobūdžio.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija