Atnaujintas 2001 m. gruodžio 5 d.
Nr.91
(1000)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Darbai
Kultūra
Žvilgsnis
Mums rašo
Literatūra
Atmintis
Istorija ir dabartis
Nuomonės
Lietuva
Lietuva. Pasaulis
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

Ką slepia mokesčių mokėtojų pinigų taupymas ?

"Taupyti mokesčių mokėtojų pinigus!" Šiuo gelžbetoniniu argumentu remiasi seimūnai. Jie pasipiktinę tuo, kad nusenusiems kunigams mokamos pensijos iš valstybės iždo. O iždą, kaip žinoma, papildo mokesčių mokėtojai, tarp jų - ir pensininkai, dar dirbantys "valdišką" darbą. Seimūnai siūlė kunigams, tarsi kokiems dykaduoniams, nedirbusiems jokio naudingo darbo nei visuomenei, nei valstybei, nutraukti pensijų mokėjimą ir tokiu būdu sutaupytus mokesčių mokėtojų pinigus panaudoti žymiai svarbesniems ir reikalingesniems dalykams. Laimei tokio siūlymo atsisakyta, bent laikinai.


Tolerancijos diktatūra

Keistas tas mūsų pasaulis. Gal todėl, kad vis labiau jis tampa pasauliu be Dievo? Bjauriausios mados (lyg "mados infekcija", neseniai demonstruota Vilniuje), gimstančios kažin kokiose didmiesčių kloakose iš skurdo ir nepriteklių, bematant perimamos "aukštųjų" sluoksnių. Vargetų skudurai (suplyšusios kelnės ir ties keliais kadaruojantys klynai, murzini gobtuvai, nutįsę rankogaliai, iš nederančių siūlų liekanų numegztos kepurės ir t.t.), išpuoselėtų manekenių demonstruojami "aukštosios mados" pakylose, peršami (ir įperšami) viso pasaulio vartotojams. Tolerancija bjaurumui, destrukcijos triumfas, apvainikuotas Niujorko dangoraižių griūtimi...


Kodėl menkas politinis aktyvumas

Lietuvos ekonominio, socialinio ir politinio gyvenimo komentatorių, atrodo, laukia sunkūs laikai. Priežastis labai paprasta - greitai gali nebebūti apie ką kalbėti. Tokią nuojautą kelia praėjusios savaitės įvykiai. Iš pažiūros jų būta daug - šešėlinės vyriausybės sudarinėjimas, partijų pasitarimai ir diskusijos, konferencijos ir suvažiavimai. Tačiau ilgėliau pamąstęs apie visus šiuos įvykius supranti, kad iš tikrųjų nieko nevyksta. Net dalykai, kurie formaliai dar turi įvykti ateityje, iš tikrųjų jau yra įvykę, nes visų karštligiškų veiksmų rezultatai iš anksto daugmaž aiškūs. Pavyzdžiui, aišku, kad dešiniosioms partijoms artimiausioje ateityje greičiausiai nepavyks susitarti jokiais svarbiais klausimais, išskyrus būsimųjų rinkimų datos klausimą.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija