Atnaujintas 2001 m. gruodžio 14 d.
Nr.94
(1003)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Susitikimai
Mums rašo
Požiūris
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

Mintys po minėjimo

Gruodžio 7-ąją paminėjome tūkstantąjį "XXI amžiaus" numerį. Susirinko laikraščio redakcijos darbuotojai, skaitytojai, rėmėjai. Vieni galėjo tiesiogiai dalyvauti, kiti širdimi buvo kartu.
Tūkstantasis numeris - įvykis ir šventė, bet ir pats minėjimas tapo įvykiu. Jis nebuvo prastas, nes neapsiribojo kokiu nors vieni kitų garbinimu, kaip kartais panašiais atvejais būna. Žinoma, ir nesispjaudė vieni į kitus - viena ir kita būtų lygiai tuščia ir bloga. Susirinkusieji kalbėjo apie laikraštį, su juo labai susijusią Lietuvą. Jis - ir Lietuvos dalelė, ir jos pagalbininkas, abiejų jų likimas yra bendras. Taip pat sunkiai ir didvyriškai jis ir kūrėsi, ir laikosi kaip Lietuva. Abu - ir netvirtai, ir didvyriškų pastangų dėka vis gyvuoja. Taip buvo ne vieno kalbėtojo sakyta, taip ir iš tiesų yra. Kalbėtojai, skaitytojai, klausytojai - visi viena širdimi: turime išlikti ir gyventi. Jeigu neišliksime - Dievo valia, bet taip nebuvo sakyta.


Tikėkime tautos išmintimi

Besibaigiant lapkričiui, Panevėžyje lankėsi buvęs šio miesto gyventojas kun. Robertas Pukenis. Žinoma, pati pirmoji šv.Mišių auka buvo aukojama Švč.Trejybės bažnyčioje. Čia įdėta tiek daug kunigo pastangų atgaunant šventovę, kad joje niekada netrūksta žmonių, kai šis kunigas apsilanko. Ir tądien bažnyčia buvo pilna.
Niekada nepraleidžiu progos pažvelgti į artimo kunigo veidą, išklausyti įtaigų pamokslą. Be to, Švč.Trejybės bažnyčia - mano šventovė, kurioje taip arti yra Dievas ir jo Žodis.
Skaičiau kun. R.Pukenio interviu "XXI amžiui". Ten išsakyta tiek daug gražių žodžių, jog neturiu nei noro, nei tikslo jų kartoti. Viena iš svarbesnių minčių - kun. Robertą stebina tai, kad daugelis tikinčiųjų nežino, jog yra toks laikraštis "XXI amžius"! Aš nežinau kito tokio leidinio, propaguojančio gražias idėjas. Ir dar tokia prieinama kaina. Žinoma, yra "Sandora". Jos sulyginti su jokiu kitu žurnalu negalėtų nė vienas save gerbiantis krikščionis, nes visa kita - tik viliojanti "juodoji" žiniasklaida.


Sveikinimai "XXI amžiaus" redakcijai iš JAV

Sveikinu "XXI amžiaus" vyriausiąjį redaktorių ir visą redakcijos kolektyvą pasirodžius 1000-ajam laikraščio numeriui.
Ačiū jums, kad ištvėrėte, kad jūsų nepalaužė nepalankių nuomonių bei kitokios audros. Ačiū, kad išbridote, kad ištempėte "XXI amžių" per visas netiesos, nepriteklių bei nuolatinio finansinio stygiaus pelkes. Ačiū už tą šviesiąją, jūsų užfiksuotą, Bažnyčios gyvenimo pusę, kuri liks neištrinama nužmoginto žmogus tapimo žmogumi, o kartu - ir Lietuvos Bažnyčios istorija. Ačiū už drąsą, pasakant tiesą, už atskleistus ir pagarsintus blogio pasaulio planus bei kėslus.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija