Atnaujintas 2001 m. gruodžio 14 d.
Nr.94
(1003)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Susitikimai
Mums rašo
Požiūris
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

Atlikime žmoniškumo pareigą

Lietuvos Respublikos Prezidentui
Lietuvos Respublikos Seimui
Lietuvos Respublikos Vyriausybei

Mes gerbiame Lietuvos istoriją. Gerbiame tautos žilą praeitį, bet privalome gerbti ir tą, kuri dar gyva mūsų atminty.
Plačiai skelbiama apie Valdovų rūmų atstatymą, apie biudžeto lėšas ir aukas šiam tikslui. Mes tam neprieštaraujame, tik kviečiame pirmiausia atlikti žmoniškumo pareigą, palaidoti dėžėse nuo bananų, buvusio sovietinio kalėjimo kamerose, laikomus už tautos laisvę nužudytų kovotojų palaikus. Pagerbkime jų auką paminklu. Gėda, kai svetimų šalių žmonės, žinantys apie mūsų tautos didvyrišką kovą už laisvę ir nepriklausomybę, neranda vietos padėti gėlėms jos gynėjams. Ir ne bet kur, o Lietuvos Respublikos sostinėje Vilniuje.
Artėja dešimtmetis, kai Lietuvos piliečiai referendume balsavo už okupacinės kariuomenės išvedimą ir žalos atlyginimą Lietuvai. Okupacinė kariuomenė, spaudžiant pasaulio tautoms, pripažinusioms Lietuvos nepriklausomybę, buvo išvesta, o žalos atlyginimo klausimas taip ir liko ne tik neišspręstas, bet ir nesprendžiamas. Tuo turėjome ir turime rūpintis patys. Dar nepamiršę okupantų teiktų privilegijų, jų tarnai, prasimušę į valdžią, nedrįsta pareikalauti žalos atlyginimo, nors nuolat dejuoja, kad Lietuva nuskurdinta ir net vogti nebėra ko.
Mes, Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio dalyviai, reikalaujame, kad Lietuvos Respublikos vadovai padarytų galą šiems gėdą darantiems reiškiniams: pareikalautų žalos atlyginimo, deramai palaidotų Tuskulėnų kankinius, pastatytų žuvusiems už tautos laisvę paminklą jos sostinėje Vilniuje, Lukiškių aikštėje. Tada ir mes prisidėsime prie rūmų Lietuvos valdovams statybos.

Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio Tarybos vardu
Pirmininkas Jonas ČEPONIS


Partizanai nepritaria

Visuomenės informavimo priemonėse nuskambėjo pranešimai, kad K.Bobelio krikščionys demokratai Kaune įsteigė šios organizacijos Politinių kalinių, partizanų ir tremtinių sekciją.
Lietuvos laisvės kovos sąjūdis pareiškia, kad Lietuvos partizanai pakankamai pažįsta K.Bobelį, žino jo nesuderinamą su krikščioniškąja morale veiklą ir kategoriškai neigia partizanų pritarimą jo veiksmams.
Krikščionio demokrato vardu prisidengiantis komunistų bičiulis negali laukti doro lietuvio paramos.

Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio Tarybos vardu
Pirmininkas Jonas ČEPONIS

© 2001 "XXI amžius"

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija