Atnaujintas 2001 m. gruodžio 21 d.
Nr.96
(1005)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Laikas
Krikščionybė šiandien
Žvilgsnis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai

Popiežius Kalėdų džiaugsmą sieja su taikos ilgesiu

Pasaulyje vykstant karams ir konfliktams, o ypač susiklosčius dramatiškai padėčiai Šventojoje Žemėje, žmonija šių metų Kalėdose labiausiai ilgisi taikos džiaugsmo, pabrėžė popiežius Jonas Paulius II. "Todėl mums, tikintiesiems, su iškalbinga meilės išraiška darbuose reikia tapti kasdieniu pranašišku raugu pasaulio, kuris būtų sutaikytas meilėje ir gaivinamas dieviškojo džiaugsmo", - kalbėjo jis gruodžio 16 dieną susitikęs su maldininkais Šv. Petro aikštėje sekmadienio vidurdienio "Viešpaties Angelas" maldos proga.
Tądien Vatikano aikštė buvo puošiama Kalėdų šventei: prie obelisko įrengiama didelė Prakartėlė ir puošiama iš Rumunijos atvežta Kalėdų eglė. Pagal seną tradiciją į Šv. Petro aikštę buvo susirinkę tūkstančiai Romos berniukų ir mergaičių, kurie atsinešė Kūdikėlio Jėzaus figūrėles Šventajam Tėvui palaiminti. Šias figūrėles vaikai vėliau deda italų šeimose tradiciškai Kalėdų švenčių proga įrengiamose prakartėlėse. Kaip visada Popiežius švelniai kreipėsi į susirinkusius vaikus, dėkojo jiems už atėjimą ir meldėsi "taikos ir ramybės jums ir jūsų šeimoms" šiose Kalėdose.

Domenikas di Tomasas Bigordis.
Jėzaus Kristaus gimimas (XV a. pabaiga)


Austrijos kariuomenės vyskupas ragina ryžtingesnei saugumo politikai

Austrijos karinės sielovados vadovas vyskupas Christianas Verneris laukia aiškesnių sprendimų šalies saugumo politikoje. Neseniai davęs interviu Austrijos žinių agentūrai APA jis sakė, jog austrams reikia atsisakyti tradicinės nuostatos, "kad dėl savo neutralumo mes esame lyg "palaimintųjų sala". ("Nuolatinį neutralumą" Austrijoje įtvirtino dar 1955 metais tuometinės Sovietų Sąjungos, Jungtinių Valstijų, Anglijos ir Prancūzijos sudaryta sutartis, užbaigusi šios šalies okupaciją - buvo išvesta Antrojo pasaulinio karo sąjungininkų kariuomenė.) Esant dabartinei sudėtingai politinei situacijai pasaulyje, laikytis minėtos nuostatos yra "etiškai abejotina ir rizikinga, nes ji žmonėms tik padidina netikrumą".


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija