Atnaujintas 2001 m. gruodžio 29 d.
Nr.98
(1007)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Ora et labora
Susitikimai
Atmintis
Žvilgsnis
Rinka
Nuomonės
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai

Neobuldozerinis ateizmas

Gruodžio 12-ąją "Spaudos klubo" vedėjas A.Siaurusevičius, matyt, šv. Kalėdų proga, nusprendė ne tik išaiškinti Katalikų Bažnyčios problemas Lietuvoje, bet ir ją pamokyti, kaip reikia elgtis. Į televizijos studiją buvo pakviestas Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, filosofas Vytautas Ališauskas ir "Laisvosios Europos" radijo žurnalistė Irena Vaišvilaitė. Jų oponentas katalikų religijos klausimais, kaip suprantu, buvo Arūnas Brazauskas, "Verslo žinių" redaktoriaus pavaduotojas.


Nevalia menkinti kariuomenės

Seimo pritarimas įstatymo pataisai sumažinti šauktinių skaičių į kariuomenę prieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai, kurios 139 straipsnyje sakoma, kad įstatymo numatyta tvarka Lietuvos Respublikos piliečiai privalo atlikti karo ar alternatyviąją krašto apsaugos tarnybą.
Šauktinių skaičiaus sumažinimas ne tik silpnina Lietuvos kariuomenės gynybinę galią, bet ir atima galimybę pasiruošti valstybės gynybai, kurios efektyvumas priklauso nuo visų jos piliečių parengties.


Keistuolių aidas

"Lietuvos aidas" vykdo keistą užduotį - primityviu melu kiršinti konservatorius ir gąsdinti jų šalininkus. Tokia yra pakartotinė antis, neva V. Landsbergis susitikinėjąs su R. Paksu tai Vingio parke, tai Pilvelių parke, ir vis derąsis dėl fantastinių dalykų: nustumti A. Kubilių, padaryti R. Paksą bent Zanzibaro sultonu ir panašiai. Vienintelė šių publikacijų prasmė ta, kad A. Kubiliaus ir konservatorių pozicijos stiprėja, todėl yra sunerimusių, tikriausiai ir mokančių dabartiniam bulvariniam "Lietuvos aidui".

Vytautas LANDSBERGIS

Vilnius


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija