Atnaujintas 2002 m. kovo 6 d.
Nr. 18
(1025)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Popiežiškosios tarpreliginio dialogo tarybos pirminikas kardinolas Frensis Arinzė (dešinėje) ir aškenazių vyriausiasis rabinas Izraelis Meiras Lau Niujorke vykusiame Pasaulio ekonominiame forume

CNS nuotrauka

Bažnyčios atstovai pasauliniuose forumuose

Kitaip nei ankstesniais metais, į Pasaulio ekonominį forumą, kuris šiemet sausio 31 - vasario 4 dienomis vyko Niujorke, buvo pakviesta nemažai žymių religijų lyderių, kurie dalyvavo diskusijose su verslo ir politikos atstovais. Manoma, kad tokį ryškų poslinkį sąlygojo religijos vaidmens augimas visuomeniniame gyvenime, ir tai, kad pastarojo meto tarptautiniuose konfliktuose - Artimųjų Rytų regione, Afganistane, rugsėjo 11-osios teroristiniuose išpuoliuose Jungtinėse Valstijose - buvo pastebimas religinis aspektas.
Pasaulio ekonominio forumo, kasmet vykstančio nuo 1971 metų, iniciatorius ir ligšiolinis vadovas šveicarų ekonomikos profesorius Klausas Švabas teigia, kad religijų lyderiai turi aktyviai dalyvauti aptariant globalinius ekonomikos ir politikos procesus, nes "pagrindinės religijos vaidina esminį vaidmenį visuomenėje visame pasaulyje". Beje, iki šiol visus 30 metų pasaulio ekonomikos forumo kasmetiniai susitikimai vykdavo Šveicarijos kalnų kurorte Davose. Šiemet organizatoriai padarė išimtį ir forumą perkėlė į Niujorką. Taip jie parodė savo solidarumą miestui, patyrusiam žiaurų teroristų išpuolį, kurio metu buvo sunaikintas Pasaulinis prekybos centras ir žuvo daugiau kaip trys tūkstančiai žmonių.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija