Atnaujintas 2003 m. kovo 12 d.
Nr.20
(1124)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Kultūra
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Parodos
Švietimas
Žvilgsnis
Atmintis
Lietuvių spaudos puslapiuose
Pasaulis
Pozicija


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Moldovos dienoraštis:
2. Tiesa ir meilė

Prasidėjo trečiasis tūkstantmetis. Naujo gyvenimo šviesa įsižiebė žmonių širdyse, ir ji susijusi su viltimi, kad bus įgyvendinti žmonių planai.
Iš kur ta nepaprasta, dangiška šviesa tokiu nelengvu metu? Taigi ji yra mumyse ir mūsų – štai kur atsakymas; ji mūsų jausmuose, mintyse ir mūsų širdyse. Pasaulis pamažu keičiasi, todėl mes nedažnai prisimename, o galbūt nenorime prisiminti kai kurių „nežemiškų“ savo pojūčių. Bet, nepaisant to, kiekvienas iš mūsų juos jaučiame, tokius nepanašius ir skirtingus, ir tuo pačiu nepaprastus. Tai gali būti atvirumo minutės, liūdesys, sielvartas, bet visų pirma – meilė. Tai iš tiesų nežemiškas jausmas, nuo jos sukasi galva, dreba balsas ir skauda širdį. Meilė – pats tyriausias ir švelniausias dalykas, kokį tik gali patirti žmogus. Laimei, šito jausmo iš žmogaus niekas negali atimti, nes tai šviesos dovana, daranti žmones laimingus, pakylėjanti virš žemiškų dalykų.
Štai su kokiais neįtikėtinais jausmais pasaulis pasitinka savo ateitį. Bet, aišku, ne visi nusiteikę taip nerūpestingai ir yra tokie tvirti. Daug tautų ir šalių pajuto šių laikų šaltį, ne išimtis ir Moldova. Dabar moldavų tauta ir Moldova, kaip valstybė, išgyvena nelengvą dvasios išbandymų laikotarpį. Ramybės teikia tik tai, kad panašūs dalykai Moldovoje atsitinka jau ne pirmą kartą. Buvo metų, daug neramesnių už šituos. Ir tai analitikų reikalas nuodugniai analizuoti, numatyti įvykių eigą.