Atnaujintas 2003 m. balandžio 9 d.
Nr.28
(1132)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Aktualijos
Rinka
Darbai
Kultūra
Žvilgsnis
Mintys
Mums rašo
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis
Istorijos vingiai


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Lietuvos verslininkai – už narystę Europos Sąjungoje

Vyriausybėje surengta konferencija „Lietuvos
narystė ES verslo visuomenės požiūriu“

Artėjant lemtingajai Lietuvai datai, kai tauta ištars ryžtingą „taip“ stojimui į Europos Sąjungą ( tuo esame visiškai įsitikinę), įvairios organizacijos, asociacijos, konfederacijos rengia konferencijas, simpoziumus, pasitarimus, priima deklaracijas, rezoliucijas, pareiškimus, kurių svarbiausias teiginys yra „taip“ Europos Sąjungai.
Kovo 27 dieną Vyriausybės rūmuose vyko konferencija „Lietuvos narystė Europos Sąjungos verslo visuomenės požiūriu“, surengta Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos, Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos. Tą dieną per tris sesijas perskaityta per dešimt gerai parengtų, argumentuotų pranešimų.


Gegužės 10-11-ąją – referendumas dėl Lietuvos stojimo į ES:
Su krikščionybės ženklu

Prieš prasidedant sąjūdžiui už Lietuvos stojimą į Europos Sąjungą, tuomet plačiajai visuomenei dar nedaug žinant apie šią tarptautinę bendriją, mūsų politikai, ekonomistai, mokslininkai pagal galimybes išsamiai analizavo šio aljanso ypatumus ir subtilybes, kurių esama apsčiai. (Vien pagrindinis Lietuvos stojimo į ES dokumentas užima apie 6000 puslapių.)
Ir štai kas būdingiausia mūsų stojimo į ES situacijai. Nuo pat pirmų dienų imta plačiai, pasiginčijant, argumentuotai ir nelabai, su piktumais ar pagyrimais kalbėti apie tai, kokią gi praktinę naudą turės Lietuva, būdama ES nare. Kiek milijonų ir milijardų gaus kaimo žmogus, miestietis, jaunuolis, namų šeimininkė, darbininkas ir inteligentas. Lenkiame pirštus, sėdime prie kompiuterių, skaičiuojame, keiksnojame ir viliamės. Kad tik būtume sotesni, geriau apsirengę, apsirūpinę materialinėmis vertybėmis, būtinomis mūsų gyvenime.