Atnaujintas 2003 m. balandžio 18 d.
Nr.31
(1135)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Laikas
Krikščionybė šiandien
Katalikų bendruomenėse
Ora et labora
Mums rašo
Darbai
Aktualijos
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Didįjį penktadienį Seime propaguos abortus
Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkui Artūrui Paulauskui

Dėl konferencijos Seime rengimo

Balandžio 18 dieną Seimo Konstitucijos salėje numatoma surengti konferenciją “Medikamentinis abortas. Medicininiai aspektai”.
Esame nustebę, kad Didįjį penktadienį Seime rengiamas abortus propaguojantis renginys. Tai vertiname kaip nepagarbą tikintiesiems bei Seimo autoriteto žeminimą. Neigiama Katalikų Bažnyčios nuostata šiuo klausimu Jums turėtų būti žinoma.
Ikiklinikinių ir klinikinių tyrimų komisija nurodo, kad medikamentinis abortas dėl jo atlikimo ypatumų yra net mažiau saugus, jis sukelia didesnę riziką moters sveikatai, daugiau depresijų ir savižudybių nei mechaninis abortas.
Norėtume atkreipti Jūsų dėmesį ir į teisinę klausimo pusę. Lietuvoje oficialiai kol kas nėra registruoti jokie vaistai medikamentiniam abortui atlikti. Konferencija būtų savotiškas reklaminis į Lietuvos rinką besiveržiančio vaisto Mifepristono platintojų renginys. Vaistų reklamos taisyklės draudžia į valstybinį vaistų registrą neįtrauktų vaistų reklamą ir už tokią veiką užtraukia baudą iki 20 tūkst. litų.
Prašome panaudoti savo įtaką, kad būtų atšauktas leidimas surengti minėtą konferenciją Seime ir užtikrinti, kad panašaus pobūdžio renginiai ateityje Seime nebūtų rengiami.

Andrius KUBILIUS,
Tėvynės sąjungos – konservatorių
frakcijos seniūnas

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija