Atnaujintas 2004 m. kovo 31 d.
Nr.25
(1228)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Paskaita apie arkivyskupą

Dr. Aldona Vasiliauskienė
Kučgalio Šventojo Rašto
grupės dalyviams skaito
paskaitą apie arkivyskupą

Papilio ir Kvetkų parapijose (Biržų r.) veikia Šventojo Rašto studijų grupės. Kovo 11 dieną, minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, į Kučgalio Šventojo Rašto studijų grupės užsiėmimą, klebono Virgilijaus Liuimos paprašyta, iš Vilniaus atvyko istorikė dr. Aldona Vasiliauskienė. Grupės dalyvius ir klausytojus ji supažindino su arkivyskupo Mečislovo Reinio gyvenimu, jo svarbiausiais darbais, kalbėjo apie kančias ir jo mirtį Vladimiro kalėjime bei darbus įamžinant arkivyskupo atminimą nepriklausomybę atgavusioje Lietuvoje.

Kiekvienas renginio dalyvis buvo apdovanotas Dievo Tarno arkivyskupo M.Reinio paveikslėliu ir paprašytas skaityti kitoje pusėje esančią maldą, prašant, kad arkiv. M.Reinys kuo greičiau būtų paskelbtas šventuoju.

Dr.A.Vasiliauskienė kalbėjo, kad nuo kiekvieno maldos ir darbų priklausys, ar greitai Altoriaus garbėje, be Šventojo Kazimiero ir Palaimintojo Jurgio, turėsime ir Palaimintąjį Mečislovą.

Kučgalio Šventojo Rašto grupės nariai dėkingi Papilio klebonui kun. V.Liuimai, pakvietusiam dr. A.Vasiliauskienę, ir mokslininkei, įprasminusiai Kovo 11-osios minėjimą, suteikusiai įdomių žinių apie arkiv. M.Reinį ir padovanojusiai ne tik jau minėtus paveikslėlius, bet ir savo knygą apie arkivyskupą.

Dr.A.Vasiliauskienė pažadėjo ir ateityje nepamiršti Kučgalio Šventojo Rašto grupės ir atvykti paskaityti paskaitų. Tokio susitikimo nekantriai lauksime.

Sigutė PALIULIONIENĖ

Kučgalis, Biržų rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija