Atnaujintas 2004 m. kovo 31 d.
Nr.25
(1228)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Mušti gulintįjį nekrikščioniška

Lietuva nebeturi Prezidento. Jau seniai jo neturėjo, bet dabar tai paaiškėjo ir tiems, kurie jį iki šiol fanatiškai rėmė.

Tai Lietuvos tragedija. Ir asmeninė R.Pakso tragedija. Šioje situacijoje kažin ar žmogiška ir krikščioniška „mušti gulintįjį“. Taip galima ir kokios nelaimės prisišaukti.

Pats R.Paksas turėtų suprasti, kad ir nebebūdamas Prezidentu jis turės gyventi Lietuvoje. Lietuvoje turės gyventi ir jo šeima. Ir tas gyvenimas priklausys nuo to, kiek švari bus jo sąžinė.

R.Paksui palengvėjo atsiribojus nuo Jurijaus Borisovo. Tačiau R.Pakso sąžinę slėgtų žymiai mažesnė našta jeigu jis atvirai prisipažintų: kuo jį šantažavo su Rusijos karine pramone susijęs J.Borisovas; kas dar, susijęs su Rusijos interesais, jį šantažavo ar jam darė įtaką; kiek „Lukoil“ jam darė įtaką 1999 metais, kai R.Paksas pasielgė taip, kaip pageidavo „Lukoil“.

Tai atvirai prisipažindamas R.Paksas ne tik palengvintų savo sąžinę, bet ir padarytų bent vieną gerą darbą Lietuvai – padėtų Lietuvos politikai išsivaduoti iš to košmaro, į kurį per pastaruosius ketverius penkerius metus ją įstūmė visokie jurijai, ivanai, viktorai bei kiti Lietuvos gelbėtojai, pagimdyti ir išpuoselėti rusiškais pinigais Lietuvoje.

Andrius Kubilius

Tėvynės sąjungos pirmininkas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija