Atnaujintas 2004 gegužės 7 d.
Nr.35
(1238)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Viešpaties diena,
skirta gyvybei išsaugoti

ŠILALĖ. Šv.Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje balandžio 25-oji buvo skirta Pasaulio gyvybės dienai paminėti. Votyvą aukojo vikaras kun. Mindaugas Alekna. Jo homilijoje nuskambėjo pagrindinis motyvas – žmogaus, kaip aukščiausiojo Dievo kūrinio, gyvybės išsaugojimas. Kunigas akcentavo, kad gyvybės išsaugojimas žemėje yra paties žmogaus išgyvenimo ir jo egzistencijos šiame laike būties problema.

Iškilmingą Sumą aukojo Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios klebonas dekanas kan. Petras Merliūnas. Per visą bažnyčią lydimas gausaus patarnautojų ir adoruotojų būrio, klebonas ėjo prie didžiojo altoriaus aukoti šv. Mišių už gyvybės išsaugojimą šioje žemėje.

Parapijos tikintieji kiek nustebo, kad klebonas pakilo į sakyklą laikydamas rankose šių metų balandžio 23-iosios „XXI amžiaus“ laikraščio numerį. Jis perskaitė ir pakomentavo šio laikraščio priedą „Pro vita“, tiksliau, Lietuvos vyskupų laišką „Šeima – tikroji gyvybės šventovė“, skirtą Gyvybės dienai. Beje, jis taip pat paragino savo parapijos tikinčiuosius prenumeruoti ir skaityti „XXI amžių“, „Kregždutę“, „Katalikų pasaulį“, „Artumą“ ir kitus katalikiškus leidinius.

Po visų pamaldų Šilalės parapijos tikintieji, niekieno neraginami, vieningai pasmerkė sveikatos apsaugos ministro J.Oleko projektą „Jaunimui palankios paslaugos Lietuvoje“ (JPPL) ir vieningai pasirašė, kad šis J.Oleko „pridergtas reikalas“ būtų atšauktas. Beje, Šilalės tikintieji sakė, kad didžiulė gėda ministrui, jei šitokiu būdu nori pakenkti mūsų jaunajai kartai, o galbūt ir visos Lietuvos reikalams.

Šiuo klausimu labai motyvuotai pasisakė klebonas dekanas kan. P.Merliūnas, visas Šilalės parapijos aktyvas.

Povilas PRANCKŪNAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija