Atnaujintas 2004 birželio 4 d.
Nr.43
(1247)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Giesmių šventė

KRETINGA. Šeštadienį prieš Sekmines Kretingoje vyko XIV bažnytinių vaikų ir jaunimo chorų šventė. Sugužėjo jaunimas iš visų Lietuvos pakraščių, net 39 chorai.

Šventė prasidėjo Kretingoje prie Lurdo, jaunimą sveikino šventės dvasios tėvas brolis Evaldas Darulis, OFM, Telšių vyskupijos bažnytinės muzikos Šv. Cecilijos draugijos pirmininkas kan. Egidijus Zulcas ir dvasios tėvas kun. Saulius Stumbra.

Skambant giesmėms, jaunimas didinga procesija žengė į Kretingos bažnyčią. Pilnutėlė šventovė skleidėsi nuo karštų jaunų širdžių giesmių. Šv. Mišių aukai vadovavo Kretingos parapijos klebonas brolis E.Darulis, koncelebravo kan. E. Zulcas, kun. S. Stumbra ir kun. Juozas Rudys. Pamoksle brolis Evaldas džiaugėsi, kad gieda tiek daug jaunų žmonių. Jis kvietė giesmininkus būti ištikimus Dievui, nes Dievas visus myli ir mes visi esame mylimi Dievo vaikai.


Meldėsi prie Šalpės Jėzulėlio

Veiviržėnai. Šeštinių vakarą į Šalpės kalnelį, esantį trijų parapijų - Endriejavo, Vėžaičių ir Veiviržėnų sandūroje, važiuoti ir pėsti rinkosi šių ir tolimesnių parapijų tikintieji. Pagal seną tradiciją Šeštinių vakarą ten aukojamos šv. Mišios. Jau daugiau kaip šimtas metų ši vieta tikinčiųjų mėgstama, lankoma ir vadinama „apžadinga vieta“. Tarp kryžių ir koplytėlių jame ypatingą vietą užima „Šalpės Jėzulėlio“ statulėlė, kuri laikoma stebuklinga.


Muzikos ir giesmių
valanda bažnyčioje

Solistė Judita Leitaitė (kairėje)
ir vargonininkė
Eglė Šeduikytė-Korienė
viešėjo Panevėžyje

Panevėžys. Švč. Trejybės bažnyčios rektoriumi dirbant kanauninkui Broniui Antanaičiui, ji tapo svarbi kultūrinių renginių vieta. Koncertuoti maldos namuose mielai sutinka žymiausi meno atlikėjai. Sekminių sekmadienį čia įvyko susitikimas su pasaulinio garso atlikėja Judita Leitaite. Bažnyčioje taip pat vyko vargonų muzikos ir giesmių valanda. J.Leitaitė „XXI amžiui“ pasakojo, kad Panevėžyje lankėsi daug sykių, tačiau Aukštaitijos sostinės bažnyčioje giedojo pirmą kartą. Iš Balninkų (Ukmergės r.) kilusi dainininkė neseniai grįžo iš užsienio. Pusantro mėnesio ji buvo Kanadoje ir JAV. Paklausta, ar neketinanti ilgesniam laikui pasilikti už Lietuvos ribų, J. Leitaitė sakė: „Ilgiau užtrukus gimtinėje, knieti kur nors išvažiuoti. Kai didesnį laiko tarpą pabūni svetimame krašte, traukia grįžti namo. Turiu galimybių pasilikti užsienyje, tačiau, rimtai pagalvojus, svetur niekas tavęs nelaukia išskėstomis rankomis. Mieliausia yra dainuoti savo krašto žmonėms“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija