Atnaujintas 2004 birželio 4 d.
Nr.43
(1247)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Gyvasis solidarumas

Europos „Caritas” konferencija Dubrovnike

„Lietuvos Caritas“ delegatai
su Europos „Caritas“
sekretore Godelive Kankindi
(viduryje), pabėgele,
išsigelbėjusia iš Ruandos
genocido

Gegužės 11-15 dienomis Dubrovnike, Kroatijoje, įvyko Europos „Caritas” regioninė konferencija, kurioje dalyvavo 90 delegatų ir svečių, atstovavusių 38-ioms Europos valstybių nacionalinėms „Caritas” organizacijoms, humanitarinėms, bažnytinėms ir politinėms struktūroms.

Konferenciją pasveikino Kroatijos „Caritas” prezidentas, Zadaro arkivyskupas Ivan Prendja, Kroatijos vyriausybės ir Dubrovniko miesto atstovai. Bažnyčios humanitarinės veiklos ir Europos vienijimosi etines problemas aptarė Europos Vyskupų konferencijų tarybos (CCEE) generalinis sekretorius mons. Aldo Giordano ir Ukrainos parlamento Europos integracijos komisijos vicepirmininkas Roman Zvarych.


,,Vilties kelias“ Ispanijoje

Europos katalikai lietuvius priėmė į savo šeimą

Irena DEGUTIENĖ

Balandžio 17-21 dienomis Lietuvos delegacija dalyvavo Europos katalikų ir politikų piligriminėje kelionėje „Vilties kelyje” Ispanijoje, kurią rengė Europos Bendrijos Vyskupų konferencijos taryba (COMECE). Kelionės tikslas buvo pademonstruoti, kad Europos katalikai priima atgal į savo šeimą istorinių aplinkybių laikinai atskirtas Europos tautas. Daugiau nei 300 Europos katalikų piligrimų iš senųjų ir naujųjų Europos Sąjungos valstybių procesijoje buvo ir Lietuvos delegacija, kurią sudarė Kauno arkivyskupo augziliaras vyskupas Jonas Ivanauskas, Vyskupų Konferencijos generalinis sekretorius mons. Gintaras Grušas, Seimo narė Irena Degutienė, vienuolė Ignė, Lietuvos šeimos centro vadovė Vijoleta Valantiejutė ir du Vilniaus Arkikatedros jaunimo choro choristai. Apie kelionės patyrimus pasakoja Seimo narė ir Tėvynės sąjungos Krikščioniškosios demokratijos frakcijos vadovė Irena Degutienė, atstovavusi Lietuvos politikams.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija