Atnaujintas 2004 liepos 21 d.
Nr.55
(1258)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Gyvenimu siekianti patvirtinti
skelbiamą tiesą

Knygos „Žodžio duona
ir vynas“ viršelis

Nepastebimai bėgo dienos, tyloje ir vienatvėje gyvenant su Vilniaus leidyklos „Mažasis VYTURYS“ 2003 metais išleista žymios poetės Aldonos Elenos Puišytės apmąstymų, recenzijų, esė, pokalbių su žurnalistais ir rašytojais knyga „Žodžio duona ir vynas“. Jos paantraštė „Apie poeziją ir gyvenimą“ tarsi įspėja, jog rinkinį reikia skaityti labai dėmesingai, įsigilinti į kiekvieną eilutę, žodį, atidžiai įsižiūrėti į fotografų Romualdo Rakausko, Arnoldo Baryso, Zenono Baltrušio, Kęstučio Grigaliūno, Onos Pajėdaitės, Algimanto Žižiūno nuotraukas.


Gabrielė

Milda Telksnytė,

Vygandas Račkaitis

Viena paskutiniųjų Liudvikos
Didžiulienės-Žmonos nuotraukų

Anykštėnai Milda Telksnytė ir Vygandas Račkaitis keletą metų rašė knygą apie knygnešių talkininkę, varpininkę, pirmąją moterį beletristę Liudviką Didžiulienę-Žmoną. Ši biografinė apybraiža jau parengta spaudai ir atiduota leidyklai. Jos leidybą remia Lietuvos kultūros ministerija.

Čia pateikiamoje knygos „Kaip lašas mariose…“ ištraukoje autoriai pasakoja, kaip L.Didžiulienė-Žmona 1924 metų rudenį rengėsi G.Petkevičaitės-Bitės išleistuvių vakarui Panevėžio gimnazijoje, prisiminė savo susitikimus ir pažintį su ja.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija