Atnaujintas 2004 liepos 21 d.
Nr.55
(1258)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Reikia laidų apie
sovietmečio istoriją

Lietuvos radijo ir televizijos
Tarybos pirmininkui p.R.Pakalniui

Pasidžiaugus, apskritai paėmus, solidžia, turininga ir objektyvia, pilietiškai akcentuota LRT veikla, vis dėlto reikia atkreipti dėmesį į nepakankamą švietėjiškų laidų kiekį. Ypač trūksta laidų naujųjų laikų tematika.

Nebūtina kartoti įvairių laikų įžymių asmenybių teiginius, kad tauta, visuomenė, nežinanti ar prastai žinanti savo praeitį, lieka nesubrendusi, o tokios visuomenės piliečiai pasmerkti likti pilietiniais paaugliais. Gyvenimo aktualijos nuolatos pabrėžia visuomenės, piliečio brandos svarbą, tiksliau kalbant, lemtingą svarbą.


Humoras – vaistas ar nuodas?

Lietuvos valstybinis radijas transliavo Z.Kelmickaitės pokalbį apie lietuvišką humorą, kuriame dalyvavo Arūnas Valinskas – LNK „ryklys“ ir Vytautas Rubavičius – poetas, filosofijos daktaras.

Manau, kad pagrindinis dalykas, kurio nepalietė laida, nepaisant daug skambinusiųjų, – tai intencija. Dėl ko tokios humoro laidos rengiamos? Prajuokinti? Pasityčioti? Parodyti savo visagalybę? Uždirbti pinigų? O gal – padaryti visuomenę geresnę? Ugdyti humoro jausmą, kritišką, net teisingą požiūrį į įvykius? Ugdyti pagarbą vertybėms: valstybei, istorijai, tautai? O gal sumaišyti pelus su grūdais, kad niekas nebegalėtų susigaudyti, kurie teisūs, o kurie melagiai, kurie sukčiai, o kurie stengiasi tai demaskuoti? Kurie balti, o kurie juodi?

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija