Atnaujintas 2004 liepos 21 d.
Nr.55
(1258)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Išsiuvinėti paveikslai –
kaip vaistai nuo depresijos

Ramygalos pašto viršininkė
Milda Meilūnienė
turi polinkių menui
Autoriaus nuotrauka

Ramygala (panevėžio r.). Miestelio knygyne galima pamatyti Mildos Meilūnienės išsiuvinėtų paveikslų parodą. Jos autorė dirba miesto pašto viršininke. Stebint įspūdingai atrodančius darbus, nejučia užplūsta noras juos liesti, kad įsitikintum, ar tai ne tapyti drobėje.

Išsiuvinėti vaizdus ant audinio Milda pradėjo prieš trejus metus. Buvo pavasaris – toks metas, kai norėjosi daryti tvarką namuose. Čia aptiko gausų kiekį siūlų, tačiau jų buvo gaila atsisakyti. „Tada sėdau ir „sudėjau siūlus į paveikslus“, – šypsojosi Ramygaloje gimusi ir užaugusi moteris.


Gyvenimas karpinių pasaulyje

Rūta JONUŠKIENĖ

OdetaTumėnaitė-Bražėnienė
su vyru Jurgiu, tėveliais
Antanina ir Antanu Tumėnais,
sūnumis Antanu ir Martynu
bei dukromis Paulina ir Adele

Utenos kraštotyros muziejuje veikė tautodailininkės, Utenos rajono tautodailininkų klubo „Svirnas“ pirmininkės Odetos Tumėnaitės-Bražėnienės jubiliejinė kūrybos paroda, kurioje buvo galima pamatyti karpinius ir grafikos darbus. Parodos atidarymo, kūrybos dvidešimtmečio ir gimtadienio proga (tik dukart po dvidešimt metų!) parodos autorę sveikino Seimo narys Algimantas Matulevičius, rajono valdžios atstovai, tautodailininkai, „Verdenės“ klubo literatai, giminės, draugai ir pažįstami. Renginyje buvo pristatyta O.Tumėnaitės-Bražėnienės knyga „Karpiniai“, kurią išleido UAB „Utenos Indra“. Parodos lankytojams koncertavo šeimyninis jaunųjų Bražėnų ansamblis - Antanas, Martynas, Paulina ir Adelė.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija