Atnaujintas 2004 rugpjūčio 18 d.
Nr.61
(1264)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Grįžta prielankumas tautodailei

Lietuvos tautodailininkų sąjungos tautodailės galerijoje, įsikūrusioje sostinės Stiklių gatvėje, veikia Gintos Mačienės kūrybos paroda „Šilkinės fantazijos“. Ekspozicijoje – grafikos, šilkografijos darbai ir siuvinėtos staltiesės. Susipažinti su Panevėžyje gyvenančios moters kūryba bus galima iki vasaros pabaigos. Tai jau aštuntoji G. Mačienės darbų paroda. Pirmą sykį viešai parodyti savo dirbinius ji išdrįso prieš šešerius metus, vos tapusi tautodailininke.

Devintus metus galerijos vedėja dirbanti Inga Ževneriova „XXI amžiui“ sakė, jog per mėnesį vidutiniškai čia surengiamos dvi parodos. Salėje gali būti eksponuojami ir kelių autorių darbai. Galerijos privalumas tas, kad joje tautodailininkai savo kūrybą turi progą pristatyti nemokamai. Tokia galimybė suteikta visiems penkių Tautodailininkų sąjungos skyrių nariams. Kokios bus parodos, numatoma sudarant jų sąrašą baigiantis metams.

Tautodailės galerijoje Stiklių gatvėje galima ne tik aplankyti veltui joje veikiančias parodas, bet ir suteikta teisė užsisakyti proginių tautinių juostų su jose austais atitinkamais įrašais. Galima pateikti savo tekstus. Užsakymus atlieka vilnietės tautodailininkės. Atsiradus skubiam reikalui, juos išaudžia per porą dienų. Priimami užsakymai ir rankomis siuvinėtoms staltiesėms. Joms taip pat galima pasiūlyti savo raštus. Staltiesės nėra pigios, tačiau jos labai kokybiškai atliekamos. „Susidomėjimas tokiu menu pamažu didėja. Tai rodo, jog vėl imamas vertinti tautodailininkų darbas“, - patenkinta kalbėjo galerijos vedėja I. Ževneriova.

Bronius VERTELKA

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija