Atnaujintas 2004 rugpjūčio 18 d.
Nr.61
(1264)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Olimpinės žaidynės – atidarytos!

Atėnų olimpinių žaidynių
atidarymo fejerverkai

Įspūdinga senovės mitų ir modernių technologijų švente penktadienį Atėnuose prieš pat vidurnaktį oficialiai atidarytos XXVIII olimpinės žaidynės, pakvietusios į Graikijos sostinę 202 valstybių sportininkus. Olimpinės žaidynės sugrįžo namo! – toks atidarymo šventės ir visų žaidynių šūkis.

Olimpinį aukurą Atėnų olimpiniame stadione uždegė Graikijos buriuotojas, 1996 metų Atlantos olimpinis čempionas Nikolaosas Kalamanakis. Keliolika minučių anksčiau apie žaidynių atidarymą oficialiai paskelbė Graikijos prezidentas Kostis Stefanopulas.


„Prahos pavasarį“ prisimenant

Aleksandras Dubčekas

Aleksandras Dubčekas (1921-1992) pelnytai laikomas vienu iškiliausių XX amžiaus politikų. Savo politinę karjerą pradėjęs komunistų partijoje, ilgainiui jis tapo Slovakijos komunistų partijos Centrinio komiteto pirmuoju sekretoriumi ir iki šiol prisimenamas kaip žmogus, kuris tapo reformų simboliu. Būtent jis socializmui suteikė žmogiškąjį veidą. Reformos, kurias vykdė A.Dubčekas, išgąsdino Sovietų Sąjungos komunistų partijos vadus ir jie surengė vadinamojo Varšuvos pakto šalių invaziją į Čekoslovakiją. Tai įvyko 1968 m. rugpjūčio 21 d. Priverstas atsistatydinti iš Slovakijos komunistų partijos Centro komiteto pirmojo sekretoriaus posto, jis dirbo menkai apmokamus žemos kvalifikacijos darbus šalyje, kuriai jis ne vienerius metus vadovavo.


Dėl čečėnų kraujo liejimo

Garbės laiškas JAV ir Prancūzijos prezidentams Džordžui Bušui ir Žakui Širakui, Didžiosios Britanijos ir Italijos premjerams Toniui Bleirui ir Silvijui Berluskoniui, Vokietijos kancleriui Gerhardui Šrioderiui

Anoniminio blogio nebūna. Neteisingumas, beteisiškumas ir prievarta klesti, jeigu juos ramsto galią ir valdžią turintieji. Jiems istorija suteikia pareigos ir atsakomybės priedermes, o ne savivalės galią.

Rusijos prezidentas V.Putinas turi 20 asmenų, kurie surašo ir sužymi visa, kas pasaulyje rašoma apie jį – ir gera, ir bloga. Giriančiųjų sąraše, Jūsų negarbei, esate Jūs, aukštieji valstybių vyrai. Ir pagal Jūsų šypsenas bei elgesį V.Putinas modeliuoja savo imperinio veikimo principų matmenis. Jūs su juo kartu dainuojate:

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija