Atnaujintas 2004 rugsėjo 17 d.
Nr.70
(1273)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Skatinamas tikinčiųjų
organizuotas veikimas

Mindaugas BUIKA

Viltys dėl Katalikų akcijos atgimimo Rytų Europoje

Kaip jau buvo pranešta, rugsėjo pradžioje Romoje ir Italijos didžiausioje Loreto Dievo Motinos šventovėje vyko pirmasis po II Vatikano Susirinkimo tarptautinis Katalikų akcijos kongresas ir šios gausiausios Vakarų Europoje organizacijos narių susitikimas su Šventuoju Tėvu. Šis XX a. pradžioje susiformavęs ir išplitęs katalikų pasauliečių sąjūdis iš pat pradžių atsidėjo ir daug nusipelnė moraliniam ir dvasiniam visuomenės atgimimui, ypač jaunų žmonių ugdymui ir jų tikėjimu paremto aktyvumo stiprinimui.


Mirė Ispanijos kardinolas M.Gonsalesas

Kardinolas
Marselas Gonsalesas Martinas

Pareiškęs užuojautą Ispanijos katalikams, popiežius Jonas Paulius II aukštai įvertino atsidavusią tarnystę buvusio Toledo arkivyskupo kardinolo Marselo Gonsaleso Martino, kuris mirė rugpjūčio 25 dieną sulaukę 86 metų.

Dabartiniam Toledo arkivyskupui Antonijui Kanisarezui Loverai pasiųstoje užuojautos telegramoje Šventasis Tėvas pabrėžė, kad prisijungia prie liūdinčių tikinčiųjų tų diecezijų, kuriose tarnavo velionis kardinolas, „ir prašo Dievo suteikti amžinąją ramybę tam, kuris daugelį metų buvo uolus ganytojas“. Popiežius paminėjo mirusio kardinolo M.Gonsaleso ankstesnį darbą teologijos profesoriumi kunigų seminarijoje ir Valjadolido universitete, aktyvų dalyvavimą socialinės tarnystės projektuose, talentingo pamokslininko ir rekolekcijų vadovo dešimtmečių veiklą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija