Atnaujintas 2004 rugsėjo 17 d.
Nr.70
(1273)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Ar eis balsuoti pensininkai ir invalidai?

Artėja Lietuvos Respublikos Seimo rinkimai. Kad Lietuva turėtų krikščionišką Seimą, Tėvynės sąjungos ir Krikščionių demokratų partijos vadovai, kol nevėlu, turi atsiprašyti visų pensininkų ir invalidų, taip pat mokyklų pradinukų už atimtas lengvatas važiuoti miesto ir tarp miestų transportu. Prieš priimant Socialinio ir darbo apsaugos ministerijos pasiūlymą aš rašiau laišką gerb. A.Kubiliui, tuomečiam ministrui pirmininkui, kad nedarytų šių klaidų, nes Seimo rinkimai čia pat, o norite iš vargšų atimti visas lengvatas. Jeigu prisiminsite tuometės ministrės I.Degutienės pasiūlymą, tie nuskriaustieji nebeateis balsuoti į Seimo rinkimus. Tuomet buvau Klaipėdos Gedminų rinkimų apylinkės narys. Iš manęs nei pensininkai, nei invalidai, nei mokyklų pradinukų tėvai – niekas nenorėjo imti balsavimo kvietimų, atsakymas būdavo visų tas pats: tegul balsuoja pati ministrė I.Degutienė.

Kokie buvo 2000 metų Seimo rinkimų rezultatai, turbūt suprato ir pati ministrė, atidariusi žaliąją gatvę komunistams per rinkimus. Norėdami ištaisyti klaidą ir Seime turėti daugumą, konservatoriai ir krikščionys demokratai privalo per susitikimus su rinkėjais pirmiausia atsiprašyti už skriaudą ir pažadėti, jei juos išrinks, grąžinti lengvatas pensininkams, invalidams ir mokiniams nemokamai važiuoti autobusais. Jeigu konservatoriai ir krikščionys demokratai nepadarys išvadų iš klaidų, tai ir po šių rinkimų sėdės komunistų užnugaryje ir neturės jokio balso. Galite jungtis su kitomis partijomis, vis tiek balsų bus mažai. Be pensininkų ir invalidų pritarimo, neturės jie Seime daugumos. Pensininkų ir invalidų Lietuvoje yra daug, tačiau ne visi jie eina į rinkimus. Nes mus nuskriaudė konservatoriai ir krikščionys demokratai – nebegalime nei į bažnyčią, nei pas gydytoją nuvažiuoti nemokamai.

Dar didelė bėda, kad mūsų parapijų kunigai tyli, neragina savo parapijiečių, už ką atiduoti balsus. Nesuprantama, ko bijo kunigai. Sovietmečiu nebijojo spausdinti „Katalikų Bažnyčios kronikos“. O dabar KGB nebėra, turime nepriklausomybę. Nejaugi kunigai bijo Č.Juršėno, A.Brazausko, G.Kirkilo?

Pranas VIRKŠAS

Klaipėda

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija