Atnaujintas 2004 spalio 27 d.
Nr.80
(1283)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Minint 85-ąją Marijampolės mokytojų seminarijos sukaktį atkurta istorinė tiesa

Marijampolės mokytojų seminarijos 85-metį mini gilias tradicijas puoselėjantis ir naują savo istoriją kuriantis Marijampolės kolegijos Edukologijos ir socialinio darbo fakultetas.

„Švęsdami jubiliejų visų pirma atkūrėme istorinę tiesą: virš Marijampolės mokytojų seminarijos pastato, kuriame dabar įsikūręs kolegijos Edukologijos ir socialinio darbo fakultetas, iškėlėme lygiai tokį pat bronzinį Vytį, kokį 1941 metais sudaužė okupantai“, - sakė Marijampolės kolegijos direktorius Sigitas Valančius. Pasak jo, fakulteto sukaktis į Sūduvos sostinę sukvietė kelių kartų žmones. 1919 metais įsteigtą Marijampolės mokytojų seminariją, vėliau aukštesniosios pedagogikos mokyklos ir kolegijos Edukologijos ir socialinio darbo fakultetą baigė beveik 14 tūkst. mokytojų.

Svečiai ir miesto bendruomenė aplankė mokyklos dėstytojų ir darbuotojų kapus, Šv. Vincento Pauliečio bažnyčioje šventė Mišias, rinkosi į Mokytojų seminarijos, aukštesniosios mokyklos ir kolegijos absolventų laidų susitikimus. Vakare šventės dalyviams surengtas iškilmingas minėjimas ir koncertas Municipaliniame dramos teatre.

Šiuo metu ketvirtos pagal dydį kolegijos dieninėse, neakivaizdinėse ir išlyginamosiose studijose mokosi beveik 2 400 studentų. 2004-ųjų pavasarį neuniversitetinė aukštoji mokykla išleido pirmąją aukštojo mokslo diplomus gavusių specialistų laidą.

Kolegijos vadovas džiaugėsi šių metų priėmimo į kolegiją rezultatais. „Faktas, kad norinčiųjų studijuoti nepristigo nė viena iš 18-os programų, o į kai kurias iš jų konkursai siekė šešis į vietą, rodo, kad sprendimas Marijampolėje įsteigti aukštąją mokyklą pasiteisino”, - teigė S. Valančius.

Vienintelė tokio tipo kolegija Suvalkijoje tenkina regiono darbo rinkos poreikius - rengia socialinius darbuotojus, buhalterinės apskaitos, maitinimo, verslo organizavimo, pedagogikos, informacinių sistemų, vadybos ir kitų paklausių profesijų specialistus.

Studentus moko 220 dėstytojų. Tarp jų - dešimt mokslų daktarų, du doktorantai, 94 dėstytojai baigę ar studijuojantys magistrantūroje.

Pagal Eltą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija