Atnaujintas 2004 gruodžio 3 d.
Nr.91
(1294)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Svečiavosi kunigas jėzuitas

Kunigas Antanas Saulaitis, SJ,
pas šilališkius

Šilalės švietimo centro pakviestas, pirmą kartą Šilalėje svečiavosi kun. Antanas Saulaitis, SJ. Jis su rajono pedagogais ir kitų profesijų žmonėmis gvildeno dvasinį žmogaus pažinimą iš religinės ir pasaulietinės psichologijos pozicijų. Kun. A.Saulaitis pabrėžė, kad tikėjimą, maldą reikia suvokti ne kaip individualų dalyką, t.y. norą „pelnyti dangų“ tik sau, o galvoti apie visą žmoniją. Pasak jo, tikrieji katalikai yra ne tie, kurie daug meldžiasi savo intencijomis, o tie, kurie mato skurdžius, vargšus, alkoholikus, narkomanus, neįgalius žmones ir stengiasi jiems nesavanaudiškai ištiesti pagalbos ranką, ir tai daro su malda lūpose.


Lankėmės Balbieriškyje

Julijanavos mokiniai
prie Balbieriškio bažnyčios.
Dešinėje – klebonas
kan. Robertas Bruzga

Lapkričio 14 dieną Kauno Julijanavos vidurinės mokyklos 4a ir 4c klasių mokiniai ir mokytojos Ona Jurgelaitienė bei Virginija Sakalauskienė lankėsi Balbieriškio bažnyčioje. Kartu su mokiniais vyko ir Divizijos generolo Stasio Raštikio puskarininkių mokyklos kapelionas kun. Saulius Kasmauskas bei kariai ir jų būrio vadas vyr. leitenantas Raimondas Klevinskis.


Dirba ir puošiasi

Neseniai Joniškėlio parapiją nudžiugino suremontuoti parapijos namai. Prie jų jau įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, kuri labai reikalinga, nes įsikūrė čia ir laidojimo-šarvojimo salė. Dabar – vėl nauji klebono kun. V.Cukuro užmojai puošiant bažnyčią ir jos aplinką.


Šių dienų vaizdeliai

Laidos „Nomeda“ vedėja – tikrai šaunuolė, rūpinasi nuskriaustais vaikais. Tai puiku! Tik jai reikėtų labiau pamąstyti renkant laidai temą. Yra gana nepadorių, žeminančių žmogaus orumą. O ir pati laidos vedėja Nomeda, kalbėdama bei kalbindama laidoje dalyvaujančiuosius, vartoja daug nelietuviškų žodžių, kaip antai: okei, super ir pan. Juk mes – lietuviai, tad bent laidų vedėjai turėtų kalbėti taisyklingai. Ir dar. Nomeda rengiasi lyg dalyvautų kokiame karnavale. Visų pirma ji jau nebe tokia jauna ir todėl net ir jaunimui skirtose laidose reikėtų tinkamai rengtis.


Kalbėjome per „Marijos radiją”

Lapkričio 22 dieną Vadžgirio (Jurbarko r.) sakralinės muzikos ansamblis (vad. Lina Lukošienė) turėjo galimybę apie save kalbėti „Marijos radijuje”. Kadangi taip sutapo, jog tą dieną šventėme ir Šv. Cecilijos dieną, laida buvo skirta muzikai. Radijo studijoje ansamblio nariai pasakojo apie save, apie savo tarnystę Vadžgirio šv.Juozapo parapijoje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija